Cum scapi de burta si topesti kilogram dupa kilogram cu tarate de ovaz?

Diete clasice 06.09.2018 dietetik
O cura cu tarate de ovaz poate parea imposibila, dar sunt multe moduri in care o poti include in alimentatie. Atunci cand vrei o slabire rapida ca sa scapi de un surplus de 5-6 kilograme poti apela la ea fara probleme. Nu sunt semnalate efecte secundare, ci doar beneficii, iar asta ar incanta pe oricine. Cura este ideala pentru persoanele lenese sau care pur si simplu nu vor sa se complice cu meniuri care necesita un buget prea mare si timp de preparare. Altfel spus, este acea dieta la care poti apela oricand in timpul anului fara a te supune la riscuri si fara a te complica degeaba.
 
Multi nu inteleg cum pot aceste tarate sa ajute la procesul de slabire, dar noi iti vom dezvalui totul despre ele. De asemenea, daca faci combinatii alimentare potrivite vei descoperi ca sunt deosebit de gustoase si satioase. Le putem consuma la micul dejun, in loc de gustari si chiar la cina daca suntem in pana de idei. Cura cu tarate de ovaz este inspirata din dieta Dukan, care este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai eficiente si sigure diete din lume.
 
Exista persoane care confunda taratele de ovaz cu hrana pentru animale sau cu fulgii de ovaz, dar exista diferente destul de mari. Efectiv, nu ai ce compara si asta pentru ca taratele de ovaz reprezinta un cocktail de nutrienti pretiosi pentru organism. Aproape ca nu vei mai avea nevoie de suplimente alimentare din farmacii si plafare, pentru ca aceste tarate banale isi fac treaba foarte bine si foarte repede. 
 
Ca sa poti observa rezultate trebuie sa consumi zilnic taratele timp de 5-7 zile, timp in care poti scapa de aproximativ 4-5 kilograme fara efort. Nici macar nu este nevoie sa te inchizi in sala de fitness, ci doar sa ai grija sa ai un regim alimentar variat, echilibrat si sanatos in afara meselor cu tarate.
 

Cum difera taratele de ovaz de fulgii de ovaz?

 

Nu sunt de ignorat nici fulgii de ovaz in diete, asta este clar! Dar taratele ofera rezultate mai rapide pentru ca sunt mai pretioase in nutrienti si te ajuta sa tratezi  si sa previi multe afectiuni.
Spre deosebire de fulgii de ovaz care sunt obtinuti din cereala integrala, taratele sunt obtinute din partea exterioara a bobului de ovaz si asa se explica textura mai moale si nutrientii mai calitativi. In orice caz, poti varia cat cu fulgi de ovaz cand cu tarate pentru a te bucura de un regim alimentar cat mai diversificat.
 
 
 

Cum sa consumam taratele de ovaz pentru slabire?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Am spus si anterior ca mare bataie de cap nu este. Depinde de tine cat tii diete si anume o saptamana, poate doua pana ajungi la greutatea dorita. In functie de cat de repede iti doresti ca rezultatele sa apara poti consuma taratele in mai multe moduri si anume:
 
1.In fiecare dimineata 1 lingura de tarate de ovaz si un pahar cu apa sau iaurt – lasa taratele la hidratat 10-15 minute – vei slabi cam 1-2 kilograme pe saptamana, avaand in rest acelasi regim alimentar, dar fara alimente nesanatoase.
 
2.Poti face o cura cu iaurt si tarate de ovaz sau lapte cu tarate de ovaz – poti slabi 4-5 kilograme pe saptamana, dar trebuie sa consumi cel putin de 2-3 ori pe zi o asemenea masa, iar in rest sa ai un regim alimentar hipocaloric si variat.
 
 
Tine cont ca aceste tarate contin un aport ridicat de fibre de calitate si proteine, asadar trebuie sa consumi multe lichide de fiecare daca cand le consumi ca sa cresti efectele si mai mult. Iata cum te pot ajuta la slabire si imbunatatirea starii generale de sanatate:
 
 
1.Imbunatatesc digestia, favorizand un metabolism mai alert si implicit slabirea. Asta gratie fibrelor.
 
2.Te scapa de colesterolul rau, deci vei preveni bolile cardiovasculare.
 
3.Echilibreaza cantitatea de zahar din sange, prevenind diabetul.
 
4.Detox ca la carte.
 
 

Idei sa consumi taratele

Nu te gandi ca posibilitatile sunt limitate. Taratele pot fi consumate in moduri mai diverse decat ai crede:
 
  • Inghetata de casa
  • Smoothie la bol cu bucati de fructe
  • Budinca din seminte de chia si fructe
  • Clatite
  • Fursecuri
  • Bomboane
  • Paine pita
  • Salate – dressing
  • Piureuri din fructe sau legume
  • Smoothieuri
  • Terci cu lapte vegetal
  • Terci cu iaurt si fructe

Citeste si 7 Moduri de a consuma iaurtul la micul dejun - pentru slabire si o viata sanatoasa

 
 
 

 

Tags:
cum scapi de burta
tarate de ovaz
cum topesti kilogram dupa kilogram
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare