Cum scapi de flatulenta cu remedii naturiste

Afectiuni 24.01.2014 Livia Caled
Flatulenta e un subiect destul de incomod, desi, pana la urma, ea este una dintre cele mai banale afectiuni, putand fi considerata chiar o normalitate a organismului. Cand flatulenta este insa excesiva, atunci trebuie sa apelam la cateva remedii naturiste pentru a nu ne lovi de aceasta problema in timpul unei sedinte sau la o intalnire, cand eliminarea gazelor intestinale n-ar face decat sa stanjeneasca pe toata lumea. Cum scapi de flatulenta cu remedii naturiste, afli imediat.
 
Flatulenta apare deseori insotita de buna ei prietena balonarea si este cauzata de inghitirea excesiva a aerului in timpul meselor, combinarea nefericita a alimentelor, sindromul colonului iritabil, excesele alimentare, graba la masa, anumite alimente care favorizeaza aparitia gazelor intestinale (varza, fasolea, mazarea, etc.), dar si intoleranta la gluten sau lactoza.

Care sunt cele mai bune remedii naturiste pentru flatulenta?
 
1. Consumati ghimbir
 
Ghimbirul are proprietati antiinflamatorii, de aceea, fie ca il consumati in sucuri, in salate sau in ceaiuri, el o sa va ajute sa scapati de gazele intestinale si sa va simtiti mai bine. 
 
2. Consumati iaurt
 
Daca mancati zilnic 2-3 iaurturi simple, fara arome, care contin probiotice, o sa scapati rapid de balonare si gaze intestinale. Iaurtul accelereaza tranzitul intestinal, imbunatateste digestia si reduce balonarea. 
 
3. Beti ceaiuri de musetel, menta si nucsoara
 
Aceste ceaiuri sunt de ajutor cand vine vorba de flatulenta si calmarea crampelor stomacale. Ceaiul de menta trebuie evitat daca aveti arsuri gastrice sau reflux gastroesofagian. Ceaiul verde este, de asemenea, recomandat ca remediu pentru flatulenta si balonare.
 
4. Beti apa cu bicarbonat de sodiu
 
Apa cu bicarbonatul de sodiu este remediul cel mai la indemana cand vine vorba de balonare, arsuri gastrice si flatulenta. Puneti o lingurita de bicarbonat de sodiu si o felie de lamaie intr-un pahar cu apa, amestecati bine si consumati aceasta bautura cand aveti probleme cu gazele intestinale.
 
5. Beti apa cu putin otet de mere, lamaie si miere
 
In situatiile de balonare si gaze intestinale este recomandat sa beti un pahar de apa in care sa amestecati o lingura de otet de mere si una de miere. Otetul de mere stimuleaza producerea de acid gastric, iar mancarea va fi digerata mai usor.
 
 
6. Beti un pahar de apa calduta cu lamaie
 
Un pahar de apa calduta cu lamaie nu numai ca va scapa de gazele intestinale, dar va si detoxifiaza organismul. Un pahar de apa calduta cu lamaie consumat dimineata va va ajuta sa preveniti instalarea balonarii si a flatulentei.
 
7. Mestecati niste chimen
 
Mestecarea semintelor de chimen este un remediu foarte vechi impotriva balonarii si flatulentei. Chimenul ajuta mancarea sa se digere mai bine si va scapa de disconfortul de la nivelul abdomenului. 
 
8. Adaugati turmeric, cardamon, coriandru, oregano si rozmarin in mancaruri
 
Turmericul, coriandrul, cardamonul, oregano si rozmarinul va ajuta sa scapati de gazele intestinale, dar si sa preveniti instalarea lor. De asemenea, imbunatatesc digestia. 
 
9. Consumati seminte de mustar
 
In momentele de flatulenta, luati doua seminte de mustar cu un pahar de apa inainte de micul dejun, dupa care continuati sa luati seminte de mustar cu apa, la fiecare ora, gradual, pana ajungeti la 12 seminte pe ora. Dupa ce scapati de gazele intestinale, continuati sa mai luati 2-3 zile cate 2 seminte de mustar pe zi cu un pahar cu apa. 
 
Medicii recomanda pentru evitarea flatulentei sa aveti grija sa nu mestecati guma, aceasta va face sa inghititi mai mult aer, sa nu consumati bauturi carbogazoase, sa evitati berea, sa consumati cu moderatie alimentele care produc gaze intestinale (ceapa, mazare, fasole, naut, castraveti, varza, bauturi carbogazoase, mancaruri grase, oua, conopida, porumb etc.), sa nu beti cu paiul si sa nu fumati imediat dupa ce ati mancat.
 
 
Tags:
flatulenta
balonare
gaze intestinale
remedii naturiste
sindromul colonului iritabil
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare