Cum scapi de grasimea de pe talie

Grasimea de pe talie nu numai ca este inestetica si ne creeaza un mare disconfort psihic, insa ea prezinta si riscuri pentru sanatate. Cu cat ai mai multa grasime in zona taliei, cu atat riscurile de a dezvolta boli de inima sau diabet sunt si ele mai mari. 

Grasimea abdominala reduce tonicitatea musculaturii si suprasolicita sistemul endocrin, crescand secretia de insulina, in paralel cu afectarea generala a metabolismului. Ea este o grasime subcutanata, care intretine o stare inflamatorie la nivelul intregului organism, incepand cu arterele si vasele de sange. De aici si riscul imediat fata de sanatatea sistemului cardiovascular.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Unele persoane depoziteaza grasime in exces pe talie din cauza cortizolului, un hormon care creste de fiecare data cand stresul se instaleaza. 

Vestea buna este ca depozitele de grasime din zona abdominala pot fi topite mult mai usor decat cele de pe coapse sau fese, indiferent de forma corpului tau. Solutia: exercitiile fizice si dieta sanatoasa.

Care sunt regulile de care trebuie sa tii cont daca vrei sa scapi de grasimea de pe talie? 

1. Consuma in fiecare zi cereale integrale

Mai multe studii au aratat ca un consum constant de cereale integrale ajuta la topirea grasimii din zona abdominala. Cerealele integrale nu trebuie sa fie rafinate si nici sa aiba adaosuri de zahar. Cand alegi cerealele de la magazin, citeste bine eticheta. De asemenea, inlocuieste orezul alb cu zaharul brun, alege painea integrala si renunta complet la alimentele care contin faina alba. 

2. Nu te infometa

Mesele mici si frecvente cresc rata metabolismului si astfel grasimile se ard mai usor. Daca te infometezi, nu faci decat sa iti dereglezi metabolismul si sa il determini sa stocheze grasimi. Nutritionistii recomanda sa tii un program al meselor de la care sa nu te abati. Cel mai la indemana program este cel cu 3 mese principale si 2-3 gustari. Cand vrei sa slabesti, este important sa reduci numarul de calorii consumate in fiecare zi macar cu 300. De asemenea, alimentele trebuie sa fie musai sanatoase, fara E-uri, arome, chimicale. 

3. Fa in fiecare zi miscare

Cele mai recomandate exercitii pentru talie sunt abdomenele pe spate si cele cu miscari laterale, dar si exercitiile cu greutati. De asemenea, rotirile de trunchi ajuta si ele la subtierea taliei. Daca nu te obisnuiesti sa faci miscare in fiecare zi, atunci ia-ti adio de la visul de a avea o talie subtire. 

 

Citeste si 3 exercitii pentru o talie subtire

4. Ia-ti adio de la dulciuri

Toata lumea stie ca dulciurile ingrasa, asa ca nu ar trebui sa te miri ca ai o talie groasa daca mananci prajituri. Fie ca sunt de casa, fie ca sunt de cofetarie, prajiturile ingrasa. La fel se intampla si cu bomboanele, ciocolata (mai putin cea neagra), inghetata cremoasa, biscuitii. Cum iti satisfaci nevoia de dulce? Simplu: consumand fructe. 

5. Consuma grasimi sanatoase si multe salate

Obisnuieste-te ca atunci cand iti prepari o salata sa ii adaugi niste seminte de in, seminte de floarea soarelui, avocado, ulei de masline, migdale sau nuci. Aceste alimente contin grasimi sanatoase care iti dau energie si iti mentin un tranzit intestinal bun. De asemenea, salata va fi transformata intr-una satioasa si nu vei mai simti nevoia sa mananci din nou la o ora dupa masa.

Citeste si Dieta cu cereale integrale te scapa de burta

 

Tags:
grasime talie
grasime abdominala
burta
slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • petronela
    1. petronela 20.03.2014 09:32

    cum sa inlocuiesti orezul alb cu zaharul brun?

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare