Slabirea nu are loc doar cu salate si smoothieuri. Asta este clar! Se poate sa ai o dieta fara carne pentru cateva zile ca sa scapi de 4-5 kilograme rapid, dar ce vei face cand vei reveni la vechea alimentatie? Evident ca vechile kilograme vor reveni pentru ca nu aduci nimic nou in alimentatie. Medicii si nutritionistii nu ne sfatuiesc sa alegem diete mult prea restrictive care ne mentin infometati in permanenta si care ne priveaza de nutrienti importanti. Cel mai bine este sa ai un regim alimentar variat, sanatos, slab caloric si echilibrat, asta insemnand este necesar sa consumi din toate categoriile alimentare. Din pacate, indiferent de cura de slabire aleasa, cei mai multi se feresc sa consume carne, dar in cadrul acestui articol vei descoperi cele mai sanatoase combinatii cu ea.
Nu propunem o dieta propriu-zisa la care sa respecti pas cu pas un meniu dat. De asemenea, nu este vorba nici de o dieta care sa fie tinuta pe o perioada determinata. Propunem o dieta cu de toate practic, dar iti dezvaluim ce combinatii sunt permise la slabire si mentinere. Asta inseamna ca incurajam consumul de carne si asta pentru ca ofera rapid senzatia de satietate, care se mentine pentru cateva ore bune si te ajuta sa nu mai consumi dulciuri, rontaieli si alte alimente sau mancaruri nesanatoase si pline de calorii.
Putini au curajul sa se “joace” cu carnea in dieta si asta pentru ca cei mai multi nu au cunostintele unui nutritionist. Se gandesc ca poate nu fac combinatii potrivite sau nu aleg bine carnea sau nu stiu ce cantitate de carne este potrivita la o masa.
Dietele care incurajeaza consumul de carne, dar se tin pe o anumita perioada de timp sunt mai sanatoase ce-i drept, dar pot aduce carente nutritionale pe alte categorii alimentare. Efectul yo-yo de revenire a kilogramelor tot apare chiar si dupa o astfel de dieta si asta pentru ca nu-ti faci un plan B de mentinere. Nici nu este bine ca greutatea sa oscileze mereu pentru ca te poti imbolnavi si se pierde calitatea pielii si a muschilor.
Acestea fiind spuse, se pare ca este bine sa consumam carne in orice context si indiferent care este telul nostru. Doar asa ne putem asigura un stil de viata sanatos si o silueta frumoasa de care nu trebuie sa ne facem griji in permanenta.
Este destul de stresant pentru unele persoane sa cantareasca tot ce mananca, sa stea ore in si sa-si aleaga alimentele potrivite, sa numere calorii la fiecare masa si chiar gustare. Nu este de mirare ca procesul de slabire pare atat de greu si complex daca este sa privim lucrurile din acest punct de vedere.
Asa consumam corect carnea
Un consum exagerat de carne nu se recomanda, indiferent ca este vorba de tipuri sanatoase de carne. Ce-i prea mult strica! Nu mai este un secret nici ca si unele alimente sanatoase pot aduce kilograme in plus. Iata care sunt aspectele de care trebuie sa tii cont cand vine vorba de carne:
1.Consuma regulat doar
carne slaba si includem aici ton in apa, sardine, somon, file de somon afumat, sunca slaba presata, peste tilapia fara spini, pangasius (fara spini), piept de pui si de curcan, fructe de mare, copanele de pui. etc. Consuma alte tipuri de carne cat mai rar sau deloc daca se poate. Iata
aici combinatii sanatoase!
2.Cumpara carnea doar de la surse sigure si verificate. Nu ai idee la ce riscuri te expui daca nu respecti acest pas.
3.Grija mare si la modul cum prepari carnea! Se recomanda sa fie gatita la grill, cuptor sau sa fie fiarta. Carnea prajita in mult ulei si cu arsura pe alocuri nu flateaza nici silueta si nici sanatatea din cauza ca este toxica pentru organism. Uleiul prin prajire devine toxic, iar numarul de calorii creste.
4.La o masa, carnea nu se cantareste propriu-zis. Ai grija doar sa ai carne in farfurie cat palma.
5.Carnea nu se consuma la fiecare masa si asta zilnic. Vor aparea kilogramele chiar daca este gatita si combinata corect. Alege sa consumi mezeluri sanatoase la micul dejun si alte tipuri de carne ori la pranz ori la cina.
6.Nu combina carnea cu orez, cartofi prajiti, prea mult piure de cartofi, branza si sosuri grase.
7.Langa o palma de carne adauga cata salata de cruditati vrei sau legume gatite.