Daca nu vrei sa-ti bati capul cu tot felul de diete care de care mai restrictive pana sa ajungi sa gasesti dieta potrivita pentru tine, poti incerca cea mai ieftina si la indemana dieta si anume cea cu verdeturi si legume crude. La prima vedere poate parea ca va trebui sa consumi doar salate si iti este frica sa nu simti permanent senzatia de foame, dar nu este deloc asa. A venit timpul sa afli cum se tine corect aceasta dieta cat sa slabesti repede si fara efort, fara sa te infometezi si fara sa respecti zilnic un anumit meniu. Este de ajuns doar sa ai saptamanal in casa anumite alimente-cheie si te poti “juca” cu ele in tot felul de moduri sanatoase si prietenoase cu silueta.
Stie oricine cat sunt de recomandate legumele si verdeturile, dar problema este ca nu oricine stie sa profite de beneficiile lor. Daca vei consuma salate de cruditati timp de o saptamana vei slabi intr-adevar mult, dar asta nu-ti garanteaza nimeni faptul ca acele rezultate se vor mentine din momentul in care vei reveni la vechea alimentatie. Cu siguranta ai facut niste greseli in vechiul regim alimentar si nu ti-ai dat seama, dar iata ca ele te-au facut sa ajungi in momentul in care sa-ti doresti sa scapi de cateva kilograme in plus.
Daca vrei cu adevarat sa elimini toate toxinele din corp, sa-ti accelerezi metabolismul si sa aduci organismului tot felul de nutrienti pretiosi, consuma zilnic cat mai multe legume si verdeturi in stare cruda. Insistam pe aceasta idee tocmai pentru ca unele legume si trufandale isi pierd din nutrienti prin gatire.
Ce legume si verdeturi crude sa consumam?
La slabire nu se recomanda chiar orice fel de leguma. Nu uita ca leguminoasele ingrasa daca sunt consumate des si mai ales in combinatii nefericite si mult prea consistente. Noi iti sugeram urmatoarele:
- Dovlecei sau zucchini – sigur nu stiai ca se consuma si cruzi si au un gust minunat
- Ridiche – de diverse soiuri si culori
- Varza alba si rosie
- Varza kale
- Morcovii
- Telina
- Rosiile – incearca tot felul de culori si soiuri
- Castravetii
- Spanacul
- Frunzele de salata
- Rucola
- Vlastarii
- Ceapa rosie
- Ardeiul gras de diferite culori si soiuri
- Ardeiul iute, dar fara samburi
- Broccoli – si ei merg consumati cruzi ca si cum ar fi frunze de salata, iar daca ii gatesti la aburi nu depasi 1-2 minute
- Porumb la conserva - descopera aici alimentele procesate sanatoase
- Ceapa verde
- Patrunjel
- Marar
Citeste si Asa arata un meniu de slabit cu de toate
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Mai sunt cateva legume recomandate la slabire, doar ca necesita preparare la sursa de caldura, dar secretul este sa le adaugi la salate atunci cand se racesc complet. Iti sugeram aici:
- Ciuperci champignon – au cele mai putine calorii spre deosebire de alte soiuri si le poti gati in moduri cat mai diverse
- Vinete
- Conopida
- Varza de Bruxelles
- Cartofii – in special cei dulci care sunt mult mai calitativi din punct de vedere nutritional; cartofii se fierb, se gatesc la grill sau cuptor, dar merg si piure
- Leustean
- Leurda
- Urzici
- Spanac – daca nu-ti place cel crud
- Dovleac – sa fie copt la grill sau cuptor
- Ciuperci la conserva
- Fasole rosie si neagra la conserva
Cum se consuma cruditatile la slabire si mentinere?
De legume si verdeturi nu vei duce lipsa niciodata, indiferent de anotimp si nu uita ca fiecare sezon propune propriile sale alimente speciale, asa ca ai de unde alege. Daca vrei beneficii, salatele de cruditati, taiate in moduri cat mai diverse se recomanda la fiecare masa principala, chiar si dimineata daca se poate. Cand vine vorba de cantitate nu exista limite.
Ca sa nu te simti permanent flamand, iata in ce combinatii merg salatele de cruditati:
1.Salata abundenta de varza alba data prin razatoare, morcov taiat la fel, telina si un peste fara spini, gatit la grill sau la cuptor (tilapia, somon, pangasius sau fructe de mare). Pestele se condimenteaza si se aseaza pe patul de salata.
2.Cartofi dulci mari, scobiti si gatiti la cuptor, apoi umpluti cu salata de cruditati.
3.Piure de cartofi cu salata de varza, morcovi, rosii si patrunjel.
4.Piept de pasare fasii, gatite la grill sau cuptor cu o salata de cruditati cu de toate.
5.Carne de vita sau porc macra de marimea palmei, gatita la grill cu salata verde cu rosii.
6.Salata marinata de legume cu cartofi taranesti sau orez integral.
7.Legume umplute cu branza de vaci sau ton.