Cum te motivezi sa slabesti? Iata 6 moduri prin care iti transformi dieta intr-una antistres

Motivatie 18.01.2017 Livia Caled

Cu siguranta ai auzit de efectul yo-yo in cura de slabire, efect care apare la persoanele care se streseaza prea mult pentru o cura de slabire si dupa incheierea ei incep sa manance mai mult ca inainte de a tine dieta. E simplu, stresul si cura de slabire nu merg bine impreuna, asadar daca vrei sa pierzi kilogramele in plus e bine sa iti mentii o stare de buna-dispozitie si relaxare. De obicei, in curele de slabire principalul motiv de stres este ca nu se topesc grasimile mai repede si nu ajungi intr-un timp mai scurt la greutatea dorita.

Cum poti transforma dieta ta intr-una antistres?


1. Nu te gandi obsesiv la cura de slabire

Acest lucru nu face decat sa atraga stresul si sa te impiedice sa slabesti. Stresul provoaca eliminarea hormonului numit cortizol, care, in timp, ajunge sa ne fure energia, sa ne slabeasca masa musculara si sa impiedice procesul de pierdere a kilogramelor. Cortizolul este asociat cu cresterea apetitului culinar, dorinta de dulce si cresterea in greutate.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

2. Daca simti ca nu poti invinge stresul, fa niste yoga

Cercetatorii cred ca meditatia si exercitiile de respiratie, impreuna cu miscarile din yoga, ajuta creierul sa se calmeze, sa elimine stresul acumulat peste zi si, implicit, sa functioneze mai bine. Studiile au aratat ca dupa sedintele de yoga, capacitatile cognitive sunt net imbunatatite, lucru care nu s-a observat dupa sedintele de aerobic.

Citeste si 3 pozitii simple de yoga pentru un abdomen plat.

3. Nu iti fixa obiective greu de atins

Vrei sa slabesti 3 kilograme pe saptamana si nu reusesti? Te deprima ca nu ai o silueta ca a prietenelor tale? Poate ca e timpul sa renunti la a-ti mai fixa obiective si sa incerci sa iti mentii un echilibru in dieta. Ar trebui sa te gandesti mai mult la cum sa iti schimbi obiceiurile culinare ca sa nu te mai ingrasi dupa incheierea curei de slabire.



4. Nu te infometa

Foamea te va transforma intr-o persoana obsedata de mancare. Cu cat te infometezi mai tare, cu atat o sa ti se para pana si o felie banala de paine ceva delicios. Incearca sa mananci cate putin din fiecare categorie de alimente ca sa nu iti dereglezi organismul.

5. Invata sa mananci sanatos

Daca tot esti dispusa sa iti consumi atata energie gandindu-te la cura de slabire, macar invata cum sa combini alimentele ca sa eviti problemele cu stomacul, ce alimente e bine sa alegi de la supermarket, care sunt alimentele sanatoase si de ce nu e bine sa te infometezi. Cu cat intelegi mai bine ce inseamna mancarea sanatoasa pentru organism, cu atat o sa ai grija mai mult la ce mananci si, in general, la stilul tau de viata.

6. Mentine-ti o stare de buna-dispozitie

Chiar daca nu slabesti atat cat ti-ai propus, incearca sa iti mentii o stare de buna-dispozitie si sa nu te mai iei asa in serios. Nu uita ca rasul scade hormonii de stres si intareste sistemul imunitar. Plus de asta, nimic nu e mai atragator ca un chip care rade.

Citeste si 6 idei de cina pentru cura de slabire.
 

 

Tags:
dieta antistres
cura de slabire
stres
slabeste fara stres
cum sa slabesti
cum te motivezi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare