Cum slabesti intr-o saptamana cu dieta mediteraneana

Dieta mediteraneana este considerata una dintre cele mai sanatoase diete de pe planeta, ea fiind asociata cu longevitatea si riscul scazut de imbolnaviri. Alimentele de baza ale dietei mediteraneene sunt uleiul de masline, maslinele, legumele, fructele, cerealele integrale, nucile, mierea, pastele, iaurturile, ouale, painea integrala, semintele, pestele, fructele de mare si branzeturile. 
 
Nenumarate studii au aratat ca dieta mediteraneana ajuta la mentinerea unei greutati normale, accelereaza metabolismul, previne atacurile cerebrale si problemele cardiovasculare, protejeaza organismul de diabetul de tip 2 si intareste sistemul imunitar.

Care sunt cele mai importante reguli ale dietei mediteraneene?
 
1. Consuma cat mai des legume, verdeturi, fructe, nuci, seminte, cereale integrale, paine integrala, peste, fructe de mare, ulei de masline, iaurt, condimente, avocado, ciuperci, parmezan.
 
2. Consuma cu moderatie carne de pasare si lactate grase.
 
3. Consuma foarte rar carne rosie.
 
4. Nu consuma dulciuri, sucuri nenaturale, uleiuri rafinate, alimente procesate si grasimi saturate.
 
5. Bea multa apa si un pahar de vin rosu din cand in cand.
 
Cum slabesti intr-o saptamana cu dieta mediteraneana?
 
Luni
 
Mic dejun: iaurt grecesc cu capsuni si fulgi de ovaz.
 
Pranz: un sandvis cu 2 felii de paine integrala, o felie de branza, un ou, rosie, castravete si rucola.
 
Gustare: un fruct si cateva nuci.
 
Cina: o salata de ton cu porumb si putin ulei de masline.

Marti
 
Mic dejun: lapte cu fulgi de ovaz si cateva stafide.
 
Pranz: o salata greceasca si o felie de paine integrala.
 
Cina: o supa crema de broccoli cu crutoane.
 
 
Miercuri
 
Mic dejun: omleta din 2 oua cu putina branza, 2 rosii, un castravete, cateva masline si o felie de paine integrala.
 
Pranz: un sandvis cu somon si salata verde.
 
Cina: o portie mica de paste integrale cu putin ulei de masline, ardei iute si usturoi plus o salata de rucola.
 
Joi
 
Mic dejun: iaurt cu felii de fructe si cateva nuci.
 
Pranz: peste cu o garnitura de orez sau quinoa si o salata verde.
 
Gustare: o felie de paine prajita unsa cu miere.
 
Cina: o portie mica de risotto cu legume.
 
Vineri
 
Mic dejun: un ou fiert, masline, rosii, un castravete, o felie de branza si 2 felii paine integrala, un ceai verde.
 
Pranz: o friptura de pui cu o garnitura de legume preparate la aburi.
 
Gustare: un fruct si cateva nuci.
 
Cina: 2 cartofi fierti si un iaurt grecesc.
 
Sambata
 
Mic dejun: o farfurie cu fructe.
 
Pranz: o salata greceasca si o felie paine integrala.
 
Cina: o portie de orez cu ciuperci si cu putin parmezan ras.
 
Duminica
 
Mic dejun: omleta din doua oua cu legume.
 
Pranz: salata cu verdeturi si naut sau linte fiarta.
 
Cina: piept de pui la gratar cu o garnitura de legume preparate la aburi.
 
 
Tags:
slabire
dieta mediteraneana
meniu dieta mediteraneana
slabire intr-o saptamana
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare