Cum slabesti mancand carne

Am tot auzit ca e mai bine fara carne sau ca de fapt carnea ingrasa. Ne-am gandit sa devenim vegani sau am incercat retete raw doar ca sa slabim. Ei bine, dieta proteica presupune fix opusul veganismului, insa nu este o dieta pe termen lung si trebuie insotita de sfatul medicului la tot pasul.

Dieta proteica este un regim rapid de slabire, chiar unul usor agresiv care ne forteaza corpul sa pierdem din grasime fara sa ne afecteze muschii, tesuturile sau oasele. Singurele alimente permise sunt carnea, ouale si branzeturile. Spre deosebire de alte regimuri semi-extreme, dieta proteica este una satioasa si functioneaza cu rezultate rapide.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Se pastreaza regula de baza a mancatului regulat, din trei in trei ore fara sa sarim peste micul dejun. Nu amestecam niciodata cele trei surse de proteine, iar aceste trebuie pregatite fara ulei fie la gratar sau cuptor, fie fierte.

Alimentele cu proteine sunt cele mai bune alegeri cand vine vorba de gustari sau mese usoare. Motivele sunt numeroase. Alimentele cu proteine sunt satioase, sunt ideale in cursul dietelor si au, in plus, si capacitatea de a stimula metabolismul, proteinele fiind in top in categoria calorii negative. Alimentele cu proteine sunt benefice si pentru masa musculara, dar si pentru sistemul imunitar.

Un meniu tip arata in felul urmator: la micul dejun doua albusuri de ou sau un ou intreg, doua felii de paine din cereale integrale, un fruct si o ceasca de cafea sau ceai fara zahar. Pentru pranz carne de pui si o salata, iar la cina o supa de pui cu legume, o bucata de carne de pui si o salata verde.

Citeste aici care sunt cele patru etape ale dietei cu proteine.

Ai voie sa mananci si mezeluri atata timp cat nu exagerezi cu ele, insa pentru rezultate mai bune, este recomandat sa mananci carne mai slaba, de pasare sau peste. O alta buna alternativa o poate reprezenta o bucata de somon. In toate variantele 100 de grame inseamna circa 250 de calorii si vreo 30 de grame de proteine de foarte buna calitate.

Cat despre branzeturi, aici vorbim strict de cele maturate cum sunt telemeaua sau cascavalul, iar laptele plin de carbohidrati este interzis. La capitolul oua, n-avem restrictie de cantitate la albusuri, insa trebuie sa facem cumva sa nu depasim un galbenus plin de grasimi pe zi.

Nu uita sa bei multa apa, ceai sau limonada neindulcita. Lichidele sunt un element cheie al acestei diete intrucat trebuie sa ramanem bine hidratate, insa sa ne scoatem din obisnuinta sucurile.

Consumul excesiv de carne forteaza rinichii si favorizeaza dezechilibrul florei din colon. Asadar perioada maxima recomandata pentru aceasta dieta este de doua saptamani intrucat mai mult ne poate afecta corpul. De asemenea, putem manca proteic timp de cateva zile inainte de inceperea unei diete disociate pentru a impulsiona sistemul de slabire al organismului.
 

Tags:
Cum slabesti mancand carne
dieta proteica
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Binefacerile frigului Experiente

    Binefacerile frigului

    06.02.2012

    Frigul e neplacut, dar are si partile lui bune. Iarna face parte din normal, zapada la fel, asa ca merita sa luam in calcul si binefacerile frigului, pentru ca dincolo de prognoze, coduri galbene...

    mai mult
  • Alimente cu proteine Alimentatie

    Alimente cu proteine

    14.03.2011

    Alimentele cu proteine sunt cele mai bune alegeri cand vine vorba de gustari sau mese usoare. Motivele sunt numeroase. Alimentele cu proteine sunt satioase, sunt ideale in cursul dietelor si...

    mai mult
  • A fost descoperit regimul ideal Diete cu putine grasimi

    A fost descoperit regimul ideal

    26.11.2010

    Potrivit unui studiu, un grup de voluntari a fost impartit in cinci grupe care au respectat cele cinci tipuri de regimuri de slabit - toate sarace in grasimi animale, pentru o perioada de sase...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare