Cum slabesti toata vara cu dieta mediteraneana

Diete celebre 20.06.2019 dietetik
Aceasta dieta a starnit senzatie in ultimii ani si asta pentru ca este premiata in fiecare an ca fiind cea mai sanatoasa dieta din lume. Poti slabi mancand delicios, consistent si totusi slab caloric. Multe persoane nu pot tine diete tocmai pentru ca sunt mult prea restrictive, dar iata ca deita aceasta se potriveste oricui. Medicii si nutritionistii cred insa ca dieta mediteraneana este mai degraba un stil de viata in adevaratul sens al cuvantului decat o dieta si asta pentru ca nu exista o perioada limita pentru a o tine. Sa nu uitam ca este un regim alimentar specific tarilor cu deschidere la Marea Mediterana, ai caror locuitori sunt cunoscuti pentru longevitate, lipsa obezitatii si cazurile putine de cancer, boli cardiovasculare si altele specifice societatii actuale. Totul se datoreaza nutrientilor diversi din alimentele specifice verii, care sunt foarte colorate, proaspete, pline de nutrienti si pot fi combinate dupa bunul plac. Nu este de mirare ca multe persoane vor sa afle secretele acestui stil de viata cu care poti slabi zeci de kilograme in scurt timp si te poti mentine fara probleme cu acelasi regim. Nu putem spune la fel si de alte diete.
 
Vara este perfecta pentru o dieta mediteraneana si asta pentru ca poti gasi tot felul de alimente specifice in stare proaspata si la preturi foarte mici, dar acest stil de viata poate fi tinut in orice anotimp. Insa e bine sa profiti mai ales vara de aceasta dieta si sa nu trisezi des pentru ca transpiratia excesiva te ajuta sa scapi de toxine si prin urmare slabesti si mai mult decat in orice alta perioada a anului.
 
Partea si mai buna la aceasta dieta este ca nu te obliga sa tii un meniu anume, ci ai libertatea de a combina dupa bunul plac alementele, cu conditia sa se gaseasca pe lista alimentelor de la aceasta dieta.
 
Probabil te intrebi acum daca iti poti face si pofte uneori. Ei bine, DA! O data pe saptamana ai voie sa consumi deserturi preparate in casa si poti manca chiar si mancare de tip fast-food, dar tot preparata in casa. Chiar si consumul de alcool este permis atata timp daca consumi de 1-2 ori pe saptamana un pahar de vin sau sampanie. Sucurile carbogazoase nu sunt permise insa, dar exista multe variante delicioase si la indemana acasa.
 
 

Asa se tine dieta mediteraneana:

 
1.Consuma peste de 2-3 ori pe saptamana. Poti alege somon, ton, tilapia, pangasius, hering, scrumbie, salau, fructe de mare, etc. Se gateste la grill, cuptor sau aburi si se serveste cu o garnitura mare de salata verde sau salata de cruditati cu mix de legume.
 
2.Poti consuma piept de pui si de curcan de 2-3 ori pe saptamana. Ideea este ca ca ai voie sa consumi carne doar de 2-3 ori pe saptamana si depinde de tine sa variezi cu tipurile de carne permise.
 
3.Ai voie 3-4 linguri de cereale, paste si seminte, dar sa fie integrale.
 
 
4.Poti consuma oua, branzeturi si lactate, dar nu toate zilnic sau in aceiasi zi. De exemplu, intr-o zi poti consuma 1 ou si salata, in alta zi o salata cu 2-3 linguri de branza, in alta zi un bol cu cereale integrale si iaurt grecesc cu putine grasimi, care este si specificul dietei mediteraneene.
 
5.Nu ai voie carne de vita, porc, miel si mezeluri. Foarte rar si atunci de o portie cat palma si cu o garnitura mare de salata verde sau o salata de cruditati.
 
6.Avand in vedere ca poti consuma carne slaba doar de 2-3 ori pe saptamana si te axezi mai mult pe alimente de origine vegetala, poti consuma naut, cuscus, quinoa, tofu, branza halloumi, avocado, ciuperci, fasole, etc.
 
 
7.Omleta se prepara doar cu verdeturi si legume. Vezi aici 5 tipuri inedite de omleta!
 
8.Foloseste cate ierburi aromatice si mirodenii vrei, dar sa fie proaspete.
 
9.Consuma multe fructe, dar in special in prima parte a zilei. Nu uita de ape aromatizate si smoothieuri.
 
10.Consuma supe reci din legume si verdeturi, dar fara crutoane.
 
 
11.Inlocuieste painea integrala cu foccacia pe care o poti prepara in casa simplu si rapid. 
 
12.Legumele nu se prajesc, ci se gatesc la grill, aburi sau cuptor.
 
 
13.Consuma nuci, migdale, seminte, etc.
 
 

 

Tags:
cum slabesti vara
dieta
dieta mediteraneana
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare