Cum slabim cu bruschete delicioase?

Secrete 15.06.2018 dietetik
Trebuie sa afli despre aceasta metoda de slabire si asta pentru ca poti apela la ea in orice moment al zilei. Este vorba despre un aperitiv de origine italiana cunoscut sub numele de bruschete. La cat de bine arata ai spune ca trebuie sa te straduiesti o gramada ca sa le prepari, dar nu este chiar asa. Cred ca este cea mai simpla si rapida mancare pe care o poti prepara si nu exageram cu nimic cand spunem asta. Indiferent ca adori carnea sau esti vegetarian 100%, te poti bucura de o mancare consistenta, delicioasa si care sa nu-ti afecteze deloc silueta. Dimpotriva, gratie numarului mic de calorii va fi foarte usor sa slabesti.
 
Un lucru este cert cu bruschetele. Nu te vei plictisi niciodata de ele si asta pentru ca le poti prepara in diverse moduri. Este acel gen de mancare care iti permite sa te joci cu imaginatia. Nu folosi lipsa timpului ca scuza ca nu reusesti sa slabesti! Timpul aproximativ de preparare pentru bruschete este de 5 minute daca le doresti proaspete, dar le poti prepara si cu o seara inainte si sa le servesti a doua zi. Le poti lua si cu tine la serviciu in caserole inchise bine ermetic.
 
Un alt avantaj al bruschetelor este ca inlocuiesc perfect mancarea de tip fast food, dulciurile nesanatoase din comert bogate in zaharuri rafinate si aditivi, dar si sandvisurile nesanatoase cu mezeluri si diverse toppinguri pline de grasimi si arome artificiale.
 
In cazul in care te intrebi ce ingrediente iti trebuie si daca iti permite bugetul poti sta linistit. Le putem prepara aproape din orice resturi si ingrediente avem prin casa, iar daca cumparam nu vom depasi o suma mare si asta pentru ca alimentele folosite sunt accesibile tuturor.
 
In cazul in care nu te-am convins sa consumi regulat bruschete iti voi spune si ca merg consumate la orice masa principala sau pe post de gustare. Iti alegi tu ingredientele potrivite pentru fiecare moment al zilei ca sa poti slabi si sa ai si energie in acelasi timp. Iata ca se poate slabi mancand simplu, consistent si cu bani putini!
 
 
Iti poti da pe spate si musafirii daca dai o petrecere sau este o sarbatoare anume. Gratie aspectului inedit si al aromelor diferite vei impresiona pe oricine. Va parea ca este acel aperitiv sofisticat la care te-ai straduit o gramada, dar vei sti doar tu secretul si anume 5 minute.
 
 
 

Ce bruschete de slabit sa preparam?

 

Bruschetele ne permit sa combinam carbohidrati buni, fibre, vitamine, minerale, proteine animale si vegetale. Este exact ce are nevoie organismul pentru a functiona corespunzator. Bruschetele ne ajuta sa avem cate putin din categoriile alimentare importante si este mult mai usor sa tinem cont de calorii si portii decat daca am combina in farfurie mai multe alimente.
 
Daca este sa tinem cont de preferintele organismului la micul dejun avem nevoie de energie si putem manca ca niste regi, pentru ca nu vom acumula caloriile din mancare. Poti consuma crema de branza cu putine grasimi, paste tartinabile din legume, somon afumat, fructe, seminte, cereale, oua fierte tari sau ochi cu verdeata, verdeturi, bacon, sunca slaba, ton in apa si diverse legume crude, dar si iaurt grecesc degresat. Putem chiar sa inlocuim painea cu biscuiti crackersi pe care ii gasim in supermarketuri la un pret foarte mic.
 
 
 
La pranz inca avem un metabolism accelerat, astfel ca putem combina peste, in special somon la grill sau gatit la abur, legume la grill, legume marinate, diverse toppinguri cu mozzarela sau parmezan, legume crude si putem inlocui feliile de paine cu legume daca vrem o mancare si mai inedita. Poti inlocui painea cu legume gatite la grill precum cartofii dulci, dovlecei sau zucchini, vinete, avocado, castraveti, rosii, ciuperci champignon, ardei gras.
 
 
La cina trebuie sa combini alimente cat mai light pentru ca digestia nu mai este atat de buna si nici metabolismul nu te mai ajuta. Iti sugerez legume crude, verdeturi, somon gatit la abur, piept de pui la grill sau fiert, seminte de chia, de in macinate sau psyllium, sos de usturoi sau sos tzatziki, sfecla rosie, care este detoxifianta, castraveti, rosii. 
 
 
Pentru o gustare rapida poti folosi niste crackersi unsi cu crema de avocado guacamole, ton sau crema de branza cu rosii taiate marunt si patrunjel tocat cu busuioc si zeama de lamaie.
 
 
Nu uita ca feliile de paine pot fi consumate ca atare impreuna cu ingredientele alese sau pot fi puse in cuptorul de la aragaz sau microunde pentru 3 minute impreuna cu ingredientele dorite.
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
bruschete
cum slabim
bruschete delicioase
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare