Cum te ajuta gradinaritul sa te mentii in forma

Beneficiile gradinaritului sunt la fel de multe ca cele ale gradinii insasi. Gradinaritul strange familia impreuna, ofera un exercitiu fizic bun si in plus te mai si rasfata cu fructe si legume de sezon.

Chiar daca ai o bucatica de pamant in fata blocului sau chiar o suprafata mai mare cu care nu prea stiai ce sa faci, citeste beneficiile gradinaritului si poate o sa te convingi singura la ce e buna o gradina. 

Gradinaritul ajuta la arderea caloriilor, adica in jur de 330 pe ora. Pentru ca gradinaritul este o activitate fizica, creste dificultatea sarcinilor treptat, pentru a evita durerile. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Vei incerca gusturi noi. Pentru ca tu te vei ocupa de cultivarea si cresterea legumelor, vei fi mult mai dispusa sa incerci fructe sau legume de care nici nu te-ai atinge daca cineva ti le-ar pune pe o farfurie.

 

Relatiile din familie se vor intari. Potrivit unui studiu in care au fost urmarite 42 de familii, participantii au spus ca, pe langa faptul ca au mancat mai multe fructe si legume, familiile lor au fost mai unite. Gradinaritul creste spiritul de echipa, ceea ce este foarte important pentru o familie care petrece putin timp impreuna sau care au probleme de relationare. 

Copiii invata sa fie responsabili. Sarcinile in gradina sunt distribuite in functie de varsta si de abilitate, dar indiferent de ce trebuie sa faca un copil, pentru el va fi magie curata cum dintr-o samanta pe care o bagi in pamant si o uzi va iesi o planta care ii va oferi mancare. In plus, prin faptul ca ingrijesc o planta va dezvolta in copii un simt al responsabilitatii fata de lucrurile mai mici sau care depind de ei. 

Gradinaritul, subiect de conversatii. Din moment ce familia, prietenii si vecinii vor afla ca te-ai apucat de gradinarit, vei fi surprinsa cat de usor vor curge conversatiile despre legumele pe care le cultivi, ce gatesti cu ele sau cum te descurci cu diverse probleme care apar in gradina, cum ar fi indepartarea buruienilor. Aceasta este si pentru o ocazie foarte buna sa promovezi un stil de viata sanatos si sa incerci sa ii convingi si pe altii sa se apuce de gradinarit. 

Cum sa incepi o gradina 

Daca am reusit sa te convingem sa te apuci de gradinarit, acum trebuie sa te invatam si cum sa-ti faci o gradina. Ia-o usor, cu pasi mici. 

Ai putea sa incepi cu gradinaritul in ghivece. Ierburile si multe legume pot creste intr-un ghiveci daca au suficienta lumina si apa. Tine totusi cont de cat spatiu au nevoie radacinile si cumpara un vas suficient de mare. 

Daca vrei sa cultivi in pamant, tine cont de tipul de sol, de resursele naturale pe care le ai, adica soarele si apa. Sfatuieste-te cu un vecin sau un cunoscator si intreaba-l ce se cultiva in zona. 

Incepe sa te informezi de iarna ce vrei sa cultivi primavara. In martie sau aprilie poti deja sa te apuci de treaba si sa plantezi semintele pe care le doresti.

Pentru inceput, pune in gradina plante relativ usor de crescut, cum ar fi ridichilemorcovii, mazarea sau salata verde. Apoi, dupa ce tu si intreaga ta familie va veti bucura de rezultatele muncii voastre, poti sa adaugi si alte plante in gradina.

 

Tags:
gradina
gradinarit
fructe
legume
seminte
sport
activitate fizica
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare