Cum te motivezi cand nu ai chef de sala

Am trecut toti prin zile ca asta. Zilele in care ai carat cu tine echipamentul de sala si totusi nu te poate convinge nimeni si nimic ca, in loc sa te duci la antrenament, sa nu faci mai bine stanga in primul bar, la relaxare.

In momente ca acestea, toate pretextele se inghesuie la usa. Ba esti prea obosita, ba esti prea agitata, ba esti prea deprimata ca sa mai ai chef de sala. Nu te lasa demotivata! Cand te lovesti de momente de genul asta citeste cum te motivezi cand n-ai chef de sport.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Am stabilit deja ca intri plictisita in sala, dar decat sa faci toate exercitiile in sila, mai bine incearca sa-ti distragi atentia. Una dintre metode ar fi sa numeri altfel seturile de exercitii. De exemplu, numara descrescator, sau sparge seturile de exercitii in doua si numara pana la jumatate crescator si apoi in sens invers.

Ca sa nu ai o viziune pesimista pe toata durata antrenamentului, incearca sa ramai in permanenta miscare. Intra in ritm alternand exercitiile pentru partea superioara cu cele pentru partea inferioara.

Seturile nu vor fi atat de solicitante incat sa ai nevoie de perioade mari de respiro asa ca exercitiile pe care le faci vor deveni mai eficiente. Sa nu mai vorbim de endorfinele care se vor elibera dupa sport si iti vor insenina ziua.

Ce faci de obicei cand ai cate o problema si ai nevoie de incurajare ? Suni un prieten.

Lucreaza-ti abdomenul cu instructiunile de aici.

Incearca sa apelezi la un amic ca sa te motivezi cand n-ai chef de sport. Povesteste-i ce exercitii vrei sa faci la sala si cat de bine te vei simti ulterior. Psihologii sustin ca daca verbalizezi dorintele, te responsabilizezi si te mobilizezi mai rapid.

Tot puterea cuvantului te va ajuta si daca discuti cu o alta persoana din sala. Va veti motiva reciproc iar pe de alta parte sentimentul competitiv isi va face aparitia ca sa te ajute sa alergi pe banda cat ti-ai propus. Sunt tot felul de trucuri care te ajuta sa te motivezi cand n-ai chef de sport. Tu la care apelezi?


Tags:
fitness usor
motivare mers la sala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare