Cum te poate ajuta un vierme sa slabesti

Cum putem manca dulciuri fara sa ne ingrasam? Oamenii de stiinta americani au descoperit un vierme, care ar putea detine secretul pentru a combate eficient obezitatea, informeaza publicatia Daily Mail. Studiul a fost publicat in revista Nature Communications.

Cercetatorii au descoperit ca un vierme de mici dimensiuni, cu un nume imposibil, Caenorhabditis elegans, ar putea ajuta omenirea sa scape de una dintre cele mai incomode probleme: obezitatea.

Savantii spun ca o mutatie genetica prezenta in ADN-ul viermelui respectiv ii permite acestuia sa nu se ingrase niciodata. Acea mutatie ar putea sa ii ajute pe cercetatori sa produca o pilula care va permite oamenilor sa manance oricat de multe dulciuri, fara sa ia deloc in greutate.

Savantii care au facut descoperirea sunt coordonati de Sean Curran, profesor la Davis School of Gerontology si la Keck School of Medicine, institutii asociate la Universitatea Southern California din Los Angeles.

Mai multe companii farmaceutice vor deja sa produca medicamente care vor avea rolul de a activa la comanda aceasta gena cu rol cheie.

Experimentele de laborator i-au uimit pe oamenii de stiinta. "Dietele bogate in zaharuri primite de viermi erau echivalente cu dietele occidentale ale oamenilor", spune profesorul Curran. El se refera la dieta preferata a multor occidentali, caracterizata prin mari cantitati de lipide si de glucide, precum burgerii, cartofii prajiti si bauturile carbogazoase.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!



Unii dintre viermii "mutanti" din aceste experimente puteau sa consume cantitati incredibil de mari de zaharuri, fara sa se ingrase deloc, iar cei obisnuiti se ingrasau foarte mult, urmand aceeasi dieta.

Acelasi tipar genetic a fost descoperit in aproape toate vietuitoarele din lume, de la celulele de drojdie, pana la oameni.

In etapa urmatoare, profesorul Sean Curran intentioneaza sa isi testeze descoperirea pe soareci.

Companiile farmaceutice, dupa cum spuneam, s-au mobilizat deja si au lansat studii clinice, cu scopul de a produce medicamente moleculare, bazate pe cercetarile specialistilor in domeniu.

Problema e ca stimularea excesiva a genei respective a fost asociata cu dezvoltarea unor cancere agresive.
 

Tags:
Cum te poate ajuta un vierme sa slabesti
dieta drastica
dieta rapida
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare