Cum tratezi raceala intr-o zi fara medicamente

Afectiuni 10.10.2019 dietetik
Toamna si-a intrat serios in drepturi si aproape ca nu mai vezi o persoana in jur care sa nu fie racita. Din pacate, este destul de greu sa prevenim raceala si gripa si asta pentru ca suntem nevoiti sa stam in colectivitati. Oricat de multa grija am avea sa nu racim se intampla inevitabil si asta pentru ca luam mereu raceala de la alte persoane care se expun in colectivitati. Daca tot a venit frigul, gasim foarte usor medicamente pentru raceala si gripa, dar ele sunt destul de scumpe, mai ales ca o raceala poate tine si mai mult de o saptamana. Este dificil sa lipsim de la scoala sau de la locul de munca fiind raciti si ajungem sa mergem fortat, chinuindu-ne sa ne desfasuram activitatile zilnice. Acestea fiind spuse, ne-am gandit sa dezvaluim niste trucuri care vor face ca raceala sa dispara in 24 de ore si asta fara medicamente scumpe. Mai mult decat atat, si prevenirea va fi mult mai eficienta. Stim ca suna prea frumos sa fie adevarat, dar este de ajuns sa testezi pe propria piele si te vei convinge de rezultate.
 
Cand vine vorba de raceala este mai bine sa o previi, dar daca ai apucat sa racesti, sfatul nostru este sa nu lasi raceala sa avanseze si mai mult pentru ca te va tine mai multe zile. Indicat este sa scapi de ea inca de la primele semne pe care ti le da organismul si anume:
 
Lipsa de energie
Oboseala
Lipsa poftei de mancare
Stare febrila
Nas inflamat
Durere de sinusuri
Dureri de cap care par sa nu treaca cu nimic
Deshidratare
Stare generala de rau
Ochi inflamati
 
 
La tratarea sau preventia racelilor nu este de ajuns sa actionezi doar intr-o singura directie. Mai multe lucruri trebuie puse in practica pentru a avea rezultatele dorite. Odata intrata in corp raceala greu mai dispare. Este de ajuns chiar si 5 minute sa stai afara in frig si tot poti raci. Extremitatile sunt cele mai expuse, dar si spatele si sa nu uitam de caile respiratorii.
 
 

Trucuri care functioneaza la raceala

 
Evident, pe timpul temeperaturilor scazute este indicat sa te imbraci gros si sa-ti acoperi extremitatile, dar iata ce sa mai incerci:
 
1.De fiecare data cand iesi in oras din diverse motive se recomanda ca acasa sa stai macar 15-20 de minute in cada in apa fierbinte si daca poti sa adaugi si cateva picaturi de ulei esential de eucalipt sau busuioc. Pe langa faptul ca are efect de aromaterapie, te ajuta sa scapi de toxine si sa scoti raceala din corp. La fel de bine functioneaza si sarea naturala de baie daca elimina toxinele si accelereaza metabolismul. 
 
Apa fierbinte te ajuta sa te incalzezi daca te-a luat afara un usor fior de raceala. Iti vei incalzi oasele, articulatiile, muschii se vor relaxa si vei transpira, scotand raceala in faza incipienta. De asemenea, se recomanda baile calda chiar si la raceala in stadiu avansat, dar daca faci zilnic acest lucru preventia va fi garantata. Ai grija ins aca dupa baie sa nu iesi imediat afara.
 
 
2.Hidratarea cu lichide calde cu zeama de lamaie si ghimbir ras este foarte importanta. Consuma supe calde cu legume si chiar piept de pasare, dar si ceai natural de plante. Vezi aici supa care te scapa de bruta si raceala!
 
3.Te poti da pe piept sau gat cu ulei esential de eucalipt ca sa ajuti la curatarea lor. Mucusul este semn ca raceala este in formare. De asemenea, poti folosi uleiul si in zona narilor pentru o respiratie mai buna.
 
4.Stai in pat invelit bine dupa o baie fierbinte ca sa iasa orice urma de raceala. Te poate prinde un fior de raceala chiar si in casa daca nu esti atent si ai grija ca geamurile sa fie inchise.
 
5.Aeriseste casa dimineata 15-30 de minute. Vor iesi microbii si virusurile si se va intari si organismul. 
 
6.Nu te infometa cu diete restrictive ca sa nu-ti slabesti imunitatea. Mananca sanatos, dar cu calorii benefice si vei avea mereu energie si putere de lucru. Consuma avocado, ulei de masline, peste, carne de pasare, oua fierte si branzica de vaci.
 
 
7.Poti consuma si cartofi la grill cu kefir si seminte de chia ca sa ajuti formarea de bacterii bune la nivelul intestinelor. Putini stiu insa ca sistemul imunitar se afla chiar in colon si conteaza foarte mult ceea ce mancam. Nu uita si de muraturi!
 
8.Sauna uscata.
 
 
 
 
 

 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tags:
raceala
medicamente
cum tratezi raceala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare