Cum trebuie consumat patrunjelul pentru slabire rapida si tratarea bolilor?

Patrunjelul este de departe zarzavatul – minune si asta pentru ca are foarte multe intrebuintari gratie nutrientilor pretiosi. Parca orice mancare devine mai atractiva si mai gustoasa daca este folosit. Aroma sa nu poate fi comparata cu nimic. Multi considera insa ca patrunjelul se foloseste doar pentru ornarea mancarurilor, dar nu este deloc asa. Calitatile sale sunt prea importante si multe ca sa ne limitam doar la acest aspect. Se poate tine o dieta cu patrunjel fie ca vrei sa slabesti sau sa tratezi anumite afectiuni, dar trebuie sa stii ca exista si niste contraindicatii. Citeste randurile urmatoare pentru a afla despre ce anume este vorba!
 

Ce substante nutritive contine patrunjelul?

 

Nu intamplator este numit zarzavatul-minune si asta pentru ca nu multe zarzavaturi se pot lauda cu urmatorii nutrienti:
 
  • Ne place mult culoarea patrunjelului, dar ea se datoreaza unei cantitati mari de clorofila si antioxidanti puternici si anume flavonoide
  • Contine multe enzime benefice pentru tratarea multor boli, dar si pentru slabire
  • Contine 20% proteine, chiar mai mult decat ouale
  • Contine aminoacizi importanti, mai ales histidina
  • Vitamine importante (A, vitamine din complexul B-urilor, K, C – un aport mai mare decat lamaia sau lime)
  • Minerale importante (calciu, fier, potasiu, fosfor, sulf, mangan)
  • Uleiuri esentiale
  • Uleiuri volatile precum limonen, eugenol si miristicin
  • Numarul de calorii este atat de mic incat nu poate fi luat in considerare
 
 
 
 

Cum ne ajuta dieta cu patrunjel?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dipa cum se poate observa, nutrientii patrunjelului sunt foarte pretiosi. Nu degeaba poate trata si preveni atat de multe afectiuni si are atatea intrebuintari. Iata care sunt cele mai importante:
 
1.Este una dintre cele mai simple si eficiente diete de slabire. Trebuie doar sa pui 1-2 cani de patrunjel in mancarea sau smoothieul pe care il consumi si vei vedea rezultate inca din primele zile; intr-o saptamana poti slabi 3-4 kilograme fara efort daca consumi zilnic patrunjel; slabirea este posibila gratie antioxidantilor, a substantelor care restabilesc echilibrul hormonal si a proprietatilor diuretice, care te ajuta sa transpiri si sa elimini rapid toxinele.
 
2.Imbunatateste sistemul digestiv, ceea ce favorizeaza accelerarea metabolismului; nu poti slabi daca ai o digestie lenta si nici daca nu reusesti sa absorbi nutrientii din hrana la nivelul intestinelor.
 
3.Substantele volatile din continut trateaza orice inflamatie din corp, tratand celulele canceroase; vei putea preveni tumorile.
 
4.Daca vei consuma zilnic smoothieuri din patrunjel si alte legume si fructe, salate, supe light si ceaiuri de patrunjel, ficatul si pancreasul vor beneficia de o curatare ca la carte.
 
5.Este bun mai ales pentru femei, pentru ca le echilibreaza estrogenii din corp, dar le si  imbunatateste functiile uterului.
 
6.Poti trata sinuzita atat daca il consumi ca atare, dar si daca faci infuzii cu patrunjel si incerci sa inspiri aburii cat mai mult.
 
7.Curata rinichii, ceea ce te ajuta sa slabesti si sa te simti mult mai bine.
 
8.Vei scapa de retentia de apa si celulita.
 
 
9.Curata dantura si intareste smaltul.
 
10.Imbunatateste sanatatea ochilor.
 
11.Te ajuta sa scapi de parazitii intestinali.
 
12.Vei scapa de guta, care este specifica persoanelor ce consuma carne grasa in exces.
 
13.Te ajuta sa scapi de petele pigmentare de pe piele.
 
14.Iti vei intari imunitatea.
 
 
 

Cum trebuie sa consumam patrunjelul pentru beneficii?

 

In cazul in care avem nevoie sa scapam de cateva kilograme in plus sau daca vrem sa tratam strict o anumita afectiune dintre cele mentionate anterior, este necesar sa consumam zilnic patrunjelul pentru 2-3 saptamani. In functie de organism si conditia fizica poti slabi 5-6 kilograme prin simplul fapt ca il adaugi la mancare. Chiar si asa, este necesar sa consumam doar mancaruri sanatoase daca vrem cele mai bune rezultate.
 
 
In cazul in care vrem sa prevenim boli sau sa ne mentinem silueta, putem sa-l consumam de cateva ori pe saptamana. Cu toate ca putem decora orice mancare cu cateva frunze de patrunjel, vei obtine rezultate minunate daca il consumi mai ales la salatele de slabit, smoothieuri , ce nu trebuie sa-ti lipseasca si ceaiuri. Zilnic poti consuma cate salate vrei, dar ai grija sa consumi si ceaiuri pe baza de patrunjel si smoothieuri proaspete la care sa-l adaugi. 
 
 
In ceea ce priveste salatele poti folosi cat patrunjel vrei, dar limiteaza-te la putine ingrediente. Patrunjelul merge foarte bine cu castraveti, rosii, ceapa rosie si frunze de salata la care se adauga 1-2 linguri de ulei de masline, 1-2 linguri de otet balsamic si zeama de la o lamaie.
 
  

Exista contraindicatii?

 

O cura zilnica trebuie sa tina doar 3 saptamani ca sa nu afecteze sistemul nervos si trebuie evitata de catre femeile gravide sau care alapteaza.
 
 

 

Tags:
patrunjel
slabire
patrunjelul in slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare