Pieptul de pui este o carne foarte sanatoasa si cu continut scazut de grasimi, dar asta nu inseamna ca poate fi consumat oricum cand vine vorba de slabire si mentinere. Este de ajuns sa consumi cateva mancaruri nesanatoase din el si te trezesti peste noapte cu cateva kilograme bune in plus. Probabil te intrebi acum de ce este atat de recomandat in curele de slabire daca exista si riscul ingrasarii. Ei bine, realitatea este ca orice aliment sanatos sau orice mancare sanatoasa poate aduce kilograme in plus daca prepararea este gresita, iar cantitatea consumata este exagerat de mare. Ca sa mergi la sigur in ceea ve priveste slabirea, iti vom dezvalui cele mai sanatoase si slab calorice moduri de a consuma pieptul de pui si totul fara infometare. Vei ajunge la concluzia ca este o carne destul de versatila si ca oricat de des ai consuma piept de pui nu ai cum sa te plictisesti.
Marele avantaj al pieptului de pui este ca are gust relativ neutru, ceea ce iti permite sa te “joci’ cu aromele dupa bunul plac. Desi consumi des aceasta carne, poti avea impresia ca in fiecare zi consumi ceva diferit la fiecare masa. Cei care au tinut pana acum o cura de slabire pe baza de piept de pui si s-au plictisit, au consumat carnea in moduri banale si asemanatoare in fiecare zi.
Ca sa te asiguri ca pieptul de pui nu ingrasa, sfatul nostru este sa fierbi pieptul de pui, sa-l gatesti la cuptorul de aragaz sau la o tigaie de tip grill. Alege sa folosesti o cantitate mica de ulei de masline si poti utiliza chiar un tub sub forma de spray ca sa controlezi cat mai bine cantitatea utilizata.
Te poti trezi cu multe kilograme in plus daca consumi regulat snitele in pesmet si ou, fasii crispy de pui, piept de pui prajit la tigaie sau nuggets. De asemenea, daca alegi sa combini pieptul de pui cu orez, fasole, cartofi sau paste te vei ingrasa. Nu se combina proteina animala cu carbohidrati decat daca esti sportiv de performanta sau depui effort fizic deosebit in fiecare zi. Iata ce poti consuma insa:
1.Omleta din piept de pui
Prepara o omleta din 1-2 oua si doar o mana de piept de pui fiert sau gatit la grill si faramitat. Vei inlocui cu succes mezelurile folosite la omleta si te bucuri de multa satietate. Nu ezita sa folosesti si spanac, ardei gras rosu, rosii cherry si ceapa rosie.
2.Chiftele light din piept de pui
Sigur te-ai obisnuit sa faci chiftele din altfel de carne tocata, dar trebuie sa recunoastem ca sunt destul de grele pentru stomac si cu multe calorii. Nu dai gres niciodata cu aceste chiftele. Fierbe pieptul de pui si faramiteaza cu o furculita carnea intr-un bol si incepe prin a forma chiftelele asa cum te-ai obisnuit cu un ou, ierburi aromatice si condimente. Poti adauga si ardei gras rosu pentru culoare si un gust deosebit. Le poti prepara la tigaie neaderenta sau cuptor.
3.Bruscheta din piept de pui fara paine
Toata lumea stie ca bruschete se prepara cu felii de paine, dar poti folosi fasii lungi de piept de pui gatit la grill sau cuptor pe care sa le decorezi cu rondele de rosii, ceapa rosie, ardei gras, catsraveti si verdeturi. Vezi
aici 10 idei de bruschete cu rosii!
4.Piept de pui cu surpriza
Este vorba de bucati de piept de pui crestate si umplute cu verdeturi si legume dupa plac. Vei obtine piept de pui in stil Hasselback si se gateste la cuptor.
5.Piept de pui Cilantro
Seamana cu celebra salata Tabbouleh la care predomina patrunjelul. Ai nevoie de:
• 1 cana de piept de pui gatit la grill sau fiert
• 1 cana jumatate de patrunjel si 2-3 linguri de cuscus sau bulgur
• 1 legatura de marar
• 1 ardei gras rosu
• 7-8 rosii cherry sau 2-3 rosii medii
• Sare si piept dupa gust
• 2 linguri de ulei de masline
• Zeama de la jumatate de lamaie
6.Fasii de piept de pui umplute cu spanac
Taie carnea in lateral ca si cum ai crea un buzunar si umple-o cu spanac si perlute de branza. Fasiile se gatesc la cuptor.
Poti adauga piept de pui la grill in orice tip de salata, dar sa nu adaugi sosuri si dressinguri grase, cascaval sau alte ingrediente care ingrasa.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!