Cum verifici daca e proaspata carnea din magazin

Daca ati citit stirile de azi, ati aflat deja ca mai multe de tone de carne alterata au ajuns in depozitele unor supermarketuri din Bucuresti, Cluj si Slobozia. Desi ministrul Agriculturii Daniel Constantin a dat asigurari ca marfa se afla in depozite si este putin probabil sa fi ajuns sa fie pusa la vanzare, procurorii fac perchezitii in 100 de depozite din tara. Carnea era adusa ilegal din Uniunea Europeana iar in cazul in care depasea termenul de valabilitate, era procesata si transfomata in diverse produse.

Cum sa eviti astfel de situatii? Afla cum verifici daca e proaspata carnea pe care o cumperi din magazin. Ne-am informat de pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si am aflat cum trebuie sa verificam carnea inainte de a o cumpara.
 
1.Verificati in mod direct caracteristicile produsului (miros, culoare, aspect). Refuzati produsele care prezinta caracteristici de produs alterat (aspect mazguit, miros de acru, aspect spongios de inceput de fermentare, produs deformat si consistenta moale-inghetata, ambalaje deformate ).
 
2.Atunci cand cumparati produse alimentare, acordati atentie deosebita asupra modului de prezentare a ambalajului. In cazul in care ambalajul este bombat, prezinta deformari sau este rupt, inseamna ca produsul nu mai prezinta deplina siguranta pentru consumator.
 
 
3.Verificati daca este respectata temperatura la care este depozitat/expus la vanzare produsul alimentar ales de dumneavoastra (temperatura mentionata de producator pe eticheta ce insoteste produsul trebuie sa coincida cu temperatura la care este expus la comercializare produsul achizitionat).
 
4.Nu recongelati un produs alimentar dupa ce acesta a fost decongelat, daca producatorul interzice aceasta actiune prin mentionare pe eticheta.
 
5.Nu cumparati alimente din locuri neautorizate.
 
 
6.Verificati cu atentie termenul de valabilitate.
 
7.La cumpararea produselor alimentare solicitati si pastrati bonul de casa pentru a putea proba in cazul in care doriti sa reclamati calitatea unui produs.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
Cum verifici daca e proaspata carnea din magazin
carne alterata
protectia consumatorului
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare