Cunosti toate beneficiile pipotelor pentru sanatate si slabire?

Secrete 02.01.2018 dietetik
Pipotele sau inimile de pasare pot fi considerate printre cele mai sanatoase organe, dar nu stiu cum se face ca multi nu le consuma. Adevarul este ca sunt delicioase, satioase si destul de accesibile ca pret, asa ca nu ar fi o problema sa le includem mai des in alimentatie. Realitatea este ca aduc beneficii enorme pentru sanatate si sprijina si procesul de slabire.
 
Atunci cand nu stim ce tip de carne sa consumam ca sa nu ne ingrasam, pipotele pot fi o solutie la indemana. Este adevarat ca se gatesc putin mai greu si trebuie sa ai rabdare, dar asteptarea merita. In restaurantele fastuoase din strainatate sunt considerate adevate delicii si sunt gatite in diverse moduri.
 
Mai este si inima de porc si vita, dar nu sunt atat de calitative precum inimile de pui si curcan. Acestea sunt slabe din punct de vedere caloric, ofera repede senzatia de satietate, ceea ce este de dorit daca esti la cura si le poti gati in diverse combinatii.
 

Care sunt beneficiile pentru sanatate aduse de pipotele de pasare?

 

Ca sa cititi toate beneficiile aduse, o sa incep prin a va spune ca pipotele pot fi o adevarata comoara pentru doamne si domnisoare si asta pentru ca le intretin frumusetea gratie nutrientilor. Restul beneficiilor ar fi urmatoarele:
 
 
  • Contin o cantitate insemnata de zinc si ajuta la mentinerea sanatatii oaselor ( pentru cresterea copiilor sunt foarte recomandate)
  • Stimuleaza regenerarea celulara, motiv pentru care pielea se mentine elastica, luminoasa si frumoasa ( gratie unei cantitati mari de vitamina A sau retinol si vitamina C, care protejeaza pielea de radicalii liberi)
  • Asigura buna functionare a tiroidei, care este responsabila deseori de aparitia dezechilibrelor hormonale
  • Cresc rata metabolica
  • Protejeaza organismul contra tumorilor
  • Trateaza carentele de vitamine ( contin zinc, cupru, potasiu, magneziu, etc)
  • Ajuta la eliminarea pietrelor de la rinichi, dar cu conditia sa fie gatite si apoi consumate sub forma de praf
  • Sunt bogate in proteine necesare organismului
  • Contin enzime care se aseamana cu cele umane ( enzimele imbunatatesc sistemul digestiv, fortifica sistemul imunitar si sunt transformate in energie de catre organism)
 
Acum ca ai aflat toate acestea, nu mai ai nici un motiv sa nu consumi pipote de pasare. De asemenea, trebuie sa stii ca nu trebuie sa faci exces alimentar cu ele, pentru ca ar deveni nesanatoase. Acest lucru se intampla in cazul tuturor alimentelor sanatoase daca se fac excese.

 

Cum ajuta pipotele de pasare la slabire?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Sunt sigura ca aceasta este intrebarea de pe buzele tuturor. Nu o sa va spun acum ca pipotele sunt cele mai bune alimente pentru slabire, dar pot sa va spun ca aduc o contributie destul de mare, daca sunt consumate corect. Iata cum pot ajuta:
 
 
  • Accelereaza metabolismul datorita cantitatii mari de proteine ( acestea sunt necesare in procesul de slabire)
  • Contine vitamine si minerale, care favorizeaza topirea kilogramelor
  • Ofera satietate pe termen lung
  • Contin un numar relativ mic de calorii si anume 154
 
*Atatea beneficii trebuiau sa fie insotite si de un dezavantaj, dar nu il vom resimti daca consumam pipote de 1-2 ori pe saptamana. Acel punct slab consta in faptul ca au in compozitie destul de mult colesterol, motiv pentru care trebuie sa eviti sa le gatesti in sosuri grase sau sa le prajesti. Un alt sfat este sa le consumi cu o garnitura sanatoasa cu putine calorii si neaparat 1 bol de verdeata. In acest mod vei evita problemele cu colesterolul rau.
 
 
 

Cum se consuma corect pipotele de pasare?

 

Pipotele sanatoase nu trebuie sa aiba miros neplacut si nici culoare dubioasa. Ele trebuie sa fie de un roz moviu sanatos si trebuie sa luceasca, iar inainte de preparare trebuie spalate foarte bine, mai ales ca intr-o punga mare ai pipote de la zeci de pasari. Acestea pot fi gasite la ferme sau in supermarket-uri.
 
O varianta sanatoasa de gatire este sa le fierbi sau sa le faci la cuptor, dar sa folosesti 1 lingura de ulei de masline si plante aromatice pentru gust. 
 
 
 

 

Tags:
sanatate
slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Florin
    1. Florin 11.01.2018 14:41

    Eu beau ceai pentru slabit hello slim si vad ca am inceput sa am rezultate.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare