Cura cu mere

Unul din motivele pentru care ma bucur ca este toamna este noua recolta de mere. Este momentul pentru binefacatoarea cura cu mere. Nu orice fel de mere, ci merele acelea inca fierbinti de la soare, rotunde si parfumate, care au coaja lucioasa, si care mustesc de suc si dulceata, mere pe care, toata vara, cat a fost vara de lunga, le-a batut soarele si le-a mangaiat vantul.

      

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cura cu mere inseamna cel putin trei mere pe zi, de preferat intre mese, sau inainte de mesele principale cu cel putin o jumatate de ora. Poti ajunge si la cinci, sase mere pe zi, dar trebuie sa le imparti egal pe parcursul zilei, si sa respecti ideea de "intre mese" sau "inainte de masa". In cura cu mere merge si un pahar de suc de mere, cu o singura conditie. sa fie facut din mere adevarate, de tine, acasa, si sa-l bei in urmatoarele cinci minute dupa ce l-ai preparat.

Care sunt beneficiile pe care le aduce cura de mere?

In primul rand, merele iti aduc o portie generoasa de fibre solubile (patru grame la un mar mediu, 95 de calorii). In plus, iti furnizeaza si vitamina C (un mar aduce 14% din necesarul zilnic), plus vitamina A si minerale.

Cura de mere poate fi inclusa intr-o dieta pentru scaderea in greutate pentru ca suprima senzatia de foame, fara sa aduca multe calorii. Bonus este reglarea nivelului colesterolului din sange, ca urmare a concentratie mari de fibre, dar si a efectului unui antioxidant numit pectina.

Consumul constant de mere, dar si cura, au ca efect scaderea riscului aparitiei bolilor cardiovasculare si a probabilitatii de atac cerebral. Marii consumatori de mere, cei care sub o forma sau alta le consuma zilnic, sunt si mai putin predispusi la sindromul metabolic, ceea ce mareste vulnerabilitatea la boli de inima si diabet.

Nu in ultimul rand trebuie spus ca un mar este gustarea ideala inainte de a merge la sala, pentru ca mareste rezistenta organismului la efort, gratie unui antioxidant pe care merele il contin, quercitina, scrie huffingtonpost.com.

Cura de mere respectata pentru o perioada de trei- patru saptamani, in paralele cu o alimentatie echilibrata, care sa nu sara de 1800-1900 de calorii zilnic te poate scapa de burta si de vreo patru-cinci kilograme.

Tags:
Cura cu mere
mere
vitamina
minerale
fibre
calori
dieta pentru scaderea in greutate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare