A venit timpul sa uitam de borsurile mult prea consistente de iarna si sa ne focusam pe borsurile inedite de primavara. Poate nu stiai, dar o astfel de cura este cat se poate de usoara si benefica pentru organism. Toate toxinele si grasimile acumulate pe timpul iernii vor fi absorbite cat ai clipi si asta fara pic de efort. Nu trebuie sa fii vegan 100% ca sa apreciezi un bors de primavara. Poate fi mai consistent decat ai fi crezut si cat se poate de delicios. Plus de asta, se prepara repede si rezista cateva zile bune in frigider. Acest bors se poate lauda cu o culoare minunata de primavara, care iti fura ochii instant. Doar o inghititura si vei observa cum toate simturile iti sunt rasfatate de la aromele inedite care se imbina perfect. Trebuie neaparat sa profiti si tu de trufandalele de primavara pentru ca sunt singurele atat de aromate, colorate si pline de toti nutrientii de care are nevoie organismul pentru a functiona perfect.
Cura de slabire propusa de noi nu te va infometa deloc. Depinde de tine daca alegi sa consumi doar acest bors timp de 4-5 zile ca sa scapi de surplusul de kilograme si tine cont ca poti manca cat vrei din el sau poti consuma la pranz sau la cina borsul, iar la restul meselor principale poti consuma carne slaba la grill cu salata de cruditati. A doua varianta iti permite sa tii cura pe o perioada mai lunga de timp.
De ce un bors cu cuscus?
Exista multe ingrediente pe care le putem adauga la un bors de primavara si anume fasole, linte, cartofi noi, cartofi dulci, taitei, orez si asa mai departe, dar consideram ca semintele de cuscus ar face dintr-un astfel de bors o masa inedita si mai consistenta. Este de ajuns sa folosesti o cantitate mica de cuscus si vei observa ca nu se compara cu niciun alt ingredient.
Despre cuscus trebuie sa stii ca poate fi incadrat in categoria semintelor si isi are originea in tarile orientale. Se prepara usor si are o textura destul de pufoasa in contact cu lichide. Contine cam 175 de calorii la 100 de grame, dar din fericire nu vei avea nevoie sa folosesti o cantitate atat de mare la acest bors. Acesta este si motivul pentru care se recomanda in curele de slabire. Ofera rapid senzatia de satietate, care se mentine cateva ore bune si plus de asta este bogat in proteine vegetale, fibre digestive de calitate si o multime de vitamine si minerale fara de care nu poti favoriza procesul de slabire.
Secretul acestui bors consta insa in alte ingrediente de care ne putem bucura doar primavara. Daca vrei iti poti pastra la pungute sau caserole cateva ca sa te poti bucura de ele tot timpul anului.
O cura cu acest bors geniale iti spala tot ce este gras si toxic din organism. Scapi de celulita, retentia de apa, iar pielea capata un aspect mai luminos.
Cum preparam borsul de primavara?
Ingredientele sunt cat se poate de ieftine si se gasesc destul de usor in piete si supermarketuri. Ai nevoie de:
- 4 linguri cuscus (poti inlocui oricand cu fasole sau cartofi noi)
- 2-3 sfecle rosii si medii – se taie cuburi
- 2 morcovi – se taie cuburi sau marunt
- 2 cepe rosii – se taie cuburi sau julien
- 2 legaturi de ceapa verde
- 100 grame de urzici
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- 2 cani de loboda - vezi aici supa de loboda, leurda si urzici
- 1 cana de leurda
- 1 cana de leustean
- Cativa catei de usturoi sau usturoi verde
- Sare si piper dupa gust
- 1-2 linguri de ulei de masline bio
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei iute, dar fara samburi
- 2 linguri de sos de rosii
Pasii de preparare sunt urmatorii:
1.Caleste intr-un vas ceapa rosie, verde cu putin ulei, apa si sos de rosii. Adauga apoi apa cat doresti si adauga cuscusul si legumele faramitate.
2.Intr-o tigaie prepara la aburi urzicile, iar cand sunt gata pot fi adaugate in vasul cu bors, dar numai dupa ce legumele fierb.
3.Cand totul pare gatit, adauga verdeturle, ierburile aromatice si condimentele. Mai lasa 5 minute pe foc, apoi stinge-l.
4.Decoreaza cu patrunjel si marar.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!