Cura de slabire

Vorbim in fiecare zi despre diferite cure de slabire, vorbim despre trucuri care te ajuta sa-ti eficientizezi dietele. In aceste conditii este necesar sa vorbim si despre regulile de baza ale unei diete care urmareste scaderea in greutate.

Indiferent de tipul curei de slabire pe care o alegi trebuie sa respecti cateva reguli fundamental necesare pentru a beneficia de rezultate in urma curei de slabire.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

       

Nu te acuza pentru kilogramele in plus. Nu te invinovati pentru ca ai acumlat ceva kilograme in plus. Accespta realitatea si nu regreta faptul ca, uneori, ai mancat exact ce si cat ai avut chef sa faci.

Nu te infometa. Indiferent care este dieta pe care ai decis sa o accepti, nu te infometa. Nu vei avea rezultate. Infometarea duce la incetinirea metabolismului si stimuleaza acumularea de grasimi. Dieta prin infometare nu este o solutie.
 
Fa miscare. Regula spune ca trebuie sa faci cel putin trei ore de miscare pe saptamana si cel putin jumatate de ora de exercitii de intretinere in fiecare zi. Indiferent care este cura de slabire pe care o urmezi, eficienta acesteia creste exponential daca faci si miscare. 

Evita produsele rafinate. Produsele din faina alba - painea alba, covrigeii, franzelele, trebuie eliminate din dieta. Redu cantitatea de sare. Controleaza strict cantitatea de zahar. Sunt reguli de baza care te vor ajuta in dieta, si care nu sunt mereu mentionate in descrierile regimurilor de slabit.

Stabileste un obiectiv realizabil. Propune-ti sa ajungi la o greutate care sa fie adaptata greutatii pecare o ai in momentul in care incepi o cura de slabire. Stabileste si un interval de timp in care sa respecti cura de slabire. Ideal este ca o dieta sa dureze cel putin doua-trei luni, pentru ca afectele sa fie lente si de durata.

Bazeaza-te pe fructe si legume. Alege mereu dietele care includ in meniu fructe si legume. Sunt cele mai bune. Acestea suprima in mod natural apetitul, spre deosebire de paine, spre exemplu, care stimuleaza pofta de mancare.

Fa curat in frigider si in camara. Nu tine alimente foarte bogate din punct de vedere caloric in casa. Daca vrei sa rezisti mai usor tentatiei, scapa de produsele bogate in calorii, cum ar fi dulciurile.

Planifica-ti mediul. Unul dintre factorii care te pot impiedica sa te tii de un regim il reprezinta situatiile care te iau prin surprindere. In concluzie trebuie sa ai mereu la indemana alimente sanatoase, fructe si legume, lactate degresate. Lista de cumparaturi trebuie facuta mereu, dupa masa si tot satula este recomandat sa mergi si la cumparaturi. Patreaza in posete, intr-un sertar la serviciu, cateva fructe sau cateva nuci, alune ori migdale.

Bea apa. De multe ori se intampla ca, atunci cand simti foame, cauza sa fie deshidratarea organismului. In plus apa, bauta incantitati suficiente anuleaza senzatia de foame, sustine Glamour.com.

Cu lectia invatata cura de slabire o sa fie mai eficienta si mai usoara.

Tags:
cura de slabire
diete pentru scaderea in greutate
legume
fructe
apa
fitness
dulciuri
sare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare