Curiozitati despre carnea de strut

Este foarte populara in afara, dar incet, incet castiga teren si in Romania. In ultimii ani, au aparut tot mai multe crescatorii de struti in tara noastra si trebuie sa recunoastem ca sunt in continua crestere. Nici nu este de mirare la cat este de benefica carnea de strut, iar romanii incep din ce in ce mai mult sa recunoasca meritele acestui tip de carne. Daca vrei sa consumi cel mai sanatos tip de carne din lume, acesta este! Intr-adevar, pretul este ceva mai piperat decat somonul si fructele de mare, dar beneficiile merita din plin. Nu spune nimeni ca trebuie sa consumi zilnic astfel de carne date fiind beneficiile, dar iti poti face uneori cate o pofta. In fond, penturuun stil de viata sanatos se recomanda sa consumam carne doar de 2-3 ori pe saptamana. Realitatea este ca poti consuma cata carne de strut doresti pentru ca nu exista efecte secundare, dar problema este ca nu oricine isi permite. 
 
Oricine apreciaza o friptura calitativa, savuroasa si frageda, iar alegerile unora se duc ori spre carnea de vita ori spre cea de porc sau miel, iar cei care vor sa slabeasca si sa-si mentina silueta aleg fara dar si poate carnea de pui. Din pacate, oricat de laudata ar fi carnea de pui tot exista anumite riscuri daca nu cresti pasarile in propria curte sau nu o cumperi din surse autorizate si verificate.
 
Gusturile difera cand vine vorba de carne atat in ceea ce priveste textura, culoarea, fragezimea cat si proprietatile si rezultatele dorite. Ei bine, carnea de strut intruneste tot ce ne dorim de la carne. Culoare frumoasa de rosu-rozaliu, textura intre pieptul de pui si carnea de vitel, dar totusi un gust care duce mai degraba a carne de vita doar ca usor mai dulce. S-ar spune la prima vedere ca seamana cu carnea de vanat, dar este de ajuns sa o testezi si te vei convinge de contrar. Este mult mai frageda, mai suculenta si mai consistenta, plus ca mult mai digerabila
 
 

Ce nutrienti contine carnea de strut?

 
Fara dar si poate, carnea de strut intra in categoria superalimentelor alaturi de semintele de chia, avocado, quinoa si altele de acest gen. Este incomparabila cu alte tipuri de carne si te vei vedea si de ce:
 
Contine doar 3 grame de grasimi si acelea se afla intramuscular, adica se elimina chiar atunci cand curatam si pregatim carnea pentru gatire. Pieptul de pui are totusi 7 grame de grasime, iar carnea de vita si de porc undeva la 10-11 grame de grasime.
 
Nu contine mult colesterol, motiv pentru care este indicata si celor cu probleme de inima si boli circulatorii sau celor care se confrunta cu oscilatii ale tensiunii arteriale.
 
 
 
Contine acizi grasi sanatosi precum Omega-3, Omega-6 si Omega-9 in cantitati mai mari decat avocado, uleiul de masline, pestele si fructele de mare si sunt benefice pentru inima, creier, vasele de sange si slabire si mentinere. Este indicata chiar si diabeticilor.
 
Contine peste 80% fier si este recomandata copiilor, femeilor gravide si anemicilor; nu mai exista alt tip de carne care sa furnizeze o cantitate asa insemnata de fier.
 
 
Contine calciu, magneziu, fosfor, vitamina A, vitamina B12 si seleniu.
 
Contine grasimi nesaturate si foarte usor de digerat, care ajuta la slabire foarte mult. Poate nu stiai, dar exista si grasimi indicate la slabire. Vezi aici toate grasimile pentru sanatate si slabire!
 
 
Contine o cantitate insemnata de proteine de cea mai buna calitate fara a risca sa suferi de guta sau alte afectiuni specifice consumului excesiv de carne.
 
Gustul se distinge de orice alt tip de carne. Atat de uimitor este!
 
Contine creatina si carnitina care tranforma grasimea in energie, deci este esentiala in procesul de slabire fara infometare.
 

De ce este o carne mai piperata?

 
In primul rand, strutii nu sunt injectati hormonal si nu se folosesc potentiatori de arome la acest tip de carne. Este o carne pura in adevaratul sens al cuvantului. Plus de asta, sunt necesare 10 luni pentru ca strutul sa ajunga la maturitate de 100 de kilograme si necesita anumite conditii de crestere.
 
 

Cum consumam carnea de strut?

 
Posibilitatile sunt nelimitate. Merge in toate combinatiile si se gateste si se consuma usor.
 

 

Tags:
carne
strut
carne de strut
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare