Dati spaga la medic ?

Cand eram mica si mergeam cu bunica la medic, prima oprire era la buticul din colt pentru o cafea buna si un pachet de tigari de calitate superioara. “Cum sa te duci asa, cu mana in gura la medic?” era vorba pe care atat bunica mea cat si a multora dintre voi o rostea la fiecare control medical. Vin si va intreb acum daca dati spaga la medic.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Am vazut pe holurile policlinicii nenumarati bolnavi care mai de care mai incarcati de cadouri. Unii aduceau chiar si flori si pregateau banii in plic. Iata cum s-a perpetuat comportamentul asta in memoria colectiva. Intr-un fel e rusine sa nu dai bani la medic – cred si acum multi dintre romani desi sunt tratati inadecvat.

 

 

O arata si datele : mai mult de jumatate dintre respondenti considera ca, daca vor tratament de calitate, trebuie sa dea bani la medic. In schimb 42,4% resping aceasta idee.

Un sondaj de opinie realizat de INSCOP la solicitarea ziarului Adevarul arata ca 63% dintre romani recunosc ca au dat bani si cadouri personalului medical. 32% sustin contrariul.

Dintre cei care declara ca au dat cadouri sau bani, 66,6% spun ca au dat din proprie initiative iar 31,4% ca li s-a cerut de la obraz sa cotizeze cumva la medic.

Voi ati dat spaga la medic? Daca da, ce si cat? Preferati sa va tratati la un spital privat pentru a evita astfel de situatii?

 

Tags:
Dati spaga la medic
spital privat
spaga la medic
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare