De ce apar cearcanele si cum scapi de ele sau le previi

Infrumusetare 16.04.2019 dietetik
Fara indoiala, cearcanele sunt urate de toata lumea, fie ca este vorba de femei sau barbati, iar varsta nici macar nu conteaza. Daca este sa apara, ele apar si iti strica buna dispozitie. Problema este ca majoritatea nu stiu cum sa le previna, iar daca apar nu stiu cum sa le combata. Recunoastem totusi ca prevenirea este mai usoara decat tratarea, dar exista solutii pentru oricine daca se vrea. La priva vedere cearcanele par imposibil sa tratat, dar asta pentru ca ne dorim ca ele sa dispara peste noapte si preferam mai degraba sa le ascundem sub multe straturi de fond de ten si pudra. Barbatii din pacate nu prea au cum sa le ascunda precum femeile si nu le ramane decat sa se obisnuiasca cu ele. Gresit! Cearcanele nu apar in cateva ore, ci necesita mult timp de neglijare fizica ca sa apara si nu este vorba doar de nopti pierdute. 
 
Nu este de mirare ca nimeni nu iubeste cearcanele. In fond ce sunt? Niste neuniformitati de culoare ale pielii de sub ochi si asta pentru ca in aceasta zona pielea este cat se poate de subtire si predispusa. Nu este de mirare ca si primele riduri se instaleaza tot in aceasta zona. In cazul persoanelor cu pielea deschisa cearcanele se vad albastre, iar in cazul persoanelor creole sau cu pielea putin mai inchisa se vad cat se poate de intunecate si maronii. Chiar si camuflarea cu ajutorul machiajului necesita folosirea anumitor tonuri de culoari in functie de culoarea lor si tenul persoanei in cauza.
 
Realitatea este ca oricine se poate trezi cu cearcane la un moment dat, dar conteaza si stadiul in care se afla. Exista cearcane in faza incipienta care nu raman pe termen lung daca revii la stilul normal de viata sau incepi sa ai mai multa grija de tine si mai sunt cearcanele in stadiu avansat care par sa ramana acolo orice ar fi. Important este asadar sa actionezi inca de la prima aparitie, daca vrei rezultate cat mai rapide. Se poate sa ai cateva nopti pierdute, perioade mai stresante, un somn de proasta calitate, dar nu incearca sa-ti reechilibrezi iar stilul de viata in timp scurt.
 
 
Inainte de a afla cum pot fi tratate si prevenite cearcanele, este important sa aflam de ce apar. Din pacate, exista multi factori declansatori, dar cu cat ai mai multa grija de tine cu atat mai mult vei scadea riscul aparitiei lor sau te vei face cu cearcane trecatoare pentru 1-2 zile. Este vorba despre:
 
1.Predispozitia genetica – asta nu inseamna ca te nasti cu cearcane, ci ai o predispozitie pentru ele daca te neglijezi si ai un stil de viata haotic;
 
2.Somnul de proasta calitate sau lipsa lui – poti pierde 1-2 nopti pentru un proiect important, dar nu fa sa devina un obicei pentru ca va fi destul de greu sa ai iar un somn normal;
 
3.Problemele oculare si purtatul ochelarilor mult timp pe ochi – se poate sa fie o cauza, mai ales ca ochii obsesc, iar ochelarii pot fi grei pe fata;
 
 
4.Anumite traumatisme pe care cu greu le poti observa;
 
5.Lipsa de energie si oboseala cronica – acestea te fac sa pari sobru, apatic si imbatranit;
 
6.Stresul – nu te lasa sa te odihnesti cum trebuie daca il lasi sa-ti controleze viata;
 
7.Alergiile – sunt multi factori alergeni in jur;
 
 
8.O dieta saraca in nutrienti – daca consumi des aceleasi mancaruri, vei priva organismul de nutrienti variati si importanti pentru funa functionare; vezi aici dieta de primavara te scapa de cearcane!
 
9.Ingrijirea precara a tenului – se poate sa folosesti produse agresive de curatare, care usuca pielea de sub ochi si o sensibilieaza.
 
 

Ce facem cu cearcanele aparute?

 
Fraa indoiala, cel mai bun remediu si cel mai cunoscut pentru a scapa de cearcane ar fi castravetii proaspeti si cruzi. Ai nevoie doar de 2 rondele mari si potrivit de subtiri cat sa acopere toata zona ochilor, respectiv globul ocular si zona de sub ochi. Dar iata ce mai trebuie:
 
  • Odihna corespunzatoare
  • 2 litri de apa pe zi – cate 1 smoothie la 2 ore iti sugeram
  • Foloseste creme bogate in vitamine si minerale, in special vitamina C
  • Spala-te cu zeama de lamaie sub ochi de 1-2 ori pe saptamana
  • Consuma alimente bogate in vitaminele C, K si E
  • Poti pune si rondele de cartofi, rosii si crema de avocado pe ochi
 

 

Tags:
cearcane
cum scapi de cearcane
cum previi cearcanele
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
3 Comentarii
  • Ion
    1. Ion 11.06.2019 13:35

    Eu folosesc de cateva zile serul Pure. Sper sa ma ajute!

  • Dobre
    2. Dobre 28.08.2019 10:01

    Serurile sunt utile. Totusi trebuie sa fim atenti la ingredientii care sunt in compozitia fiecarui produs in parte pentru a nu ne trezi ca apar tot felul de reactii adverse, de la reactii.

  • Ileana
    3. Ileana 31.10.2019 11:10

    Pentru cearcane se pot folosi si unele suplimente alimentare care a fie bogate in colagen. Colagenul este foarte important pentru sanatatea pielii in general!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare