De ce este importanta detoxifierea organismului

Afectiuni 17.08.2017 dietetik
Nu de putine ori ne-a fost dat sa auzim si sa citim despre detoxifiere. Este recomandata de toti medicii si chiar de catre nutritionisti. Nu este deloc o fita si nu o practica doar vedetele ca sa atraga mereu atentia presei. Corpul uman functioneaza ca o masinarie, iar daca nu este curatat si restartat din cand in cand, la un moment dat se acumuleaza prea multe substante toxice in el si ne trezim cu diverse probleme de sanatate, respectiv probleme cu ficatul, cu pancreasul, cu viermii intestinali si nu vom reusi nici sa slabim si nici sa ne tinem sub control silueta. Nu mai zic ca impuritatile din interiorul organismului se reflecta si la suprafata printr-o piele patata si plina de acneee, riduri premature, unghii casante si par tern care se rupe. Pana la urma totul este conditionat.

Ce este detoxifierea organismului?

Ca sa stiti cum se face o curatare corecta si completa a organismului, trebuie mai intai sa intelegeti ce este mai exact procesul de detoxifiere. Detoxifierea este un proces de eliminare a toxinelor din intreg organismul. Ele se acumuleaza la nivelul organelor, in sange, pe peretii vaselor de sange, la nivelul pielii si in intestine, creand un mediu acid, prielnic parazitilor. Acestia sunt de tot felul si ne putem infesta la tot pasul. Avand in vedere ca ei traiesc cu ajutorul gazdeleor, ne-ar lua toti nutrientii din organism si acestia nu vor mai ajunge la noi, pentru a avea o sanatate de fier.
 
Substantele toxice le putem lua din alimente, medicamente, prajeli, condimente si din mediul inconjurator care este extrem de poluat. Partea proasta este ca indiferent daca ai un stil de viata sanatos, ceea ce presupune miscare si alimentatie sanatoasa, toxinele tot se vor acumula in organism pentru ca acesta este firul normal al lucrurilor. De asta avem nevoie de cure periodice de detoxifiere. Cu cat ne curatam mai des de toxine cu atat vom avea o sanatate mai buna. Nu mai mentionez cat de usor va fi sa slabesti si sa-ti mentii apoi silueta fara probleme.
 

Cum iti dai seama ca ai nevoie de detoxifiere?

Organismul uman este foarte inteligent si ne anunta subtil de fiecare data cand ceva nu merge ca sa luam masurile necesare. Primele semne ar fi urmatoarele:
  • Oboseala permanenta
  • Insomnii
  • Stari depresive
  • Lipsa constanta de energie
  • Migrene dese
  • Balonare
  • Constipatie
  • Anxietate
  • Pofta inexplicabila de dulce, asta fiind de regula semn de paraziti intestinali
  • Celulita
  • Acnee
  • Riduri premature
  • Par tern
  • Transpiratie urat mirositoare
 
*Este de luat in calcul o detoxifiere si daca esti o persoana care consuma destul de des alimente prajite si condimentate.

Care sunt beneficiile curelor de detoxifiere?

Exista foarte multe beneficii de luat in seama, iar cand le veti vedea, veti ajunge si voi sa-mi dati dreptate, anume ca pentru o stare generala de bine oricine are nevoie de detoxifieri periodice. Beneficiile ar fi urmatoarele:
  • Slabesti mai usor
  • Iti accelerezi metabolsimul
  • Iti intaresti sistemul imunitar
  • Iti imbunatatesti digestia
  • Iti cureti tratcul intestinal
  • Scapi de parazitii intestinali
  • Vei avea un aport ridicat de enrgie
  • Iti imbunatatesti aspectul pielii si al parului
  • Previi semnele premature de imbatranire a pielii
  • Elimini mirosurile neplacute ale corpului
  • Te vei simti mai usor
  • Vei avea o stare generala de bine
  • Iti imbunatatesti toate functiile organismulului
  • Previi diverse afectiuni de sanatate

Cum faci o detoxifiere ca la carte?

In primul rand, o alimentatie sanatoasa este cruciala daca vrem sa slabim si sa avem o sanatate de fier. Stiu ca este mult mai usor sa mancam un fast-food, ceva procesat sau la conserva, pentru ca da, este mai rapid, dar nu ajuta deloc la sanatatea organismului. Comoditatea nu te ajuta la sanatate. O stare generala de bine se obtine adoptand zilnic o alimentatie sanatoasa, asta insemnand fructe, legume si carne fiarta sau la gratar ( carne de pui si peste). Nu ar fi deloc un meniu zilnic banal, pentru ca aceste alimente sunt destul de diversificate si ne permite sa le consumam in diverse variante.
 
Indiferent cum ai alege sa le combini si sa le gatesti, tine cont ca nu trebuie sa treaca o zi fara a consuma salate de legume pentru detoxifiere. Iti curata nu doar ficatul, ci intreg organismul. Te poti juca cu multe tipuri de legume, iar orice combinatie ai face, nu-ti va fi afecta silueta. Desigur, mentionez ca acestea nu te-ar ajuta prea mult, daca in restul zilei consumi doar fast food, alimente procesate, produse fainoase, dulciuri, carne grasa si prajita si multe sucuri carbogazoase. Incearca sa le elimini treptat din alimentatie sau macar sa raresti cat de mult poti comsumul lor.
 
Hidratarea cred ca este cel mai important aspect pentru o detoxifiere ca la carte. Organismul nostru contine peste 80% apa si avem nevoie zilnic de consumul cator mai multe lichide. Nu degeaba ni se spune mereu sa consumam 2 litri de apa. Stiu ca este greu, daca nu sunteti obisnuiti, dar este bine sa consumi cate un pahart de apa chiar si atunci cand nu-ti este sete. Vei ajuta foarte mult digestia si toxinele se vor elimina mai usor. O alternativa ar fi si consumul de sucuri detoxifiante naturale, care sunt la indemana oricui. Trebuie doar sa ai un blender si sa dispui de fructele necesare. Vei aduce multi nutrienti organismului, te vei hidratata, racori in mod delicios si vei scapa de toxine.
 
Daca nu va place sa consumati apa simpla, recomand si utilizarea anumitor ingrediente pe care sa le adaugi in apa. Avantajul lor este ca-ti permite sa beneficiezi de o detoxifiere zilnica si nu doar periodica dupa o anumita cura. Asa vei fi sigur ca nu vor aprea niciodata simptomele anterioare care sa te anunte ca ai nevoie de o curatare completa a organismului si vei avea energie zilnic.
 
O pofta incontrolabila si permanenta de dulce nu poate insemna decat un lucru: prezenta parazitilor intestinali. Acestora le prieste mediul acid din organism din cauza toxinelor acumulate si se vor hrani cu vitaminele si mineralele pe care vi le luati din alimente. De multe ori simptomele infestarilor parazitale nu apar vizibil, sunt foarte subtile si trebuie doar sa va urmariti corpul si spuneam anterior, ca este vorba despre pofta mare de dulce si in plus oboseala, dureri de cap, balonare, constipatie si iritatii ale pielii. Studiile au dovedit ca prezenta parazitilor timp de ani de zile in corp poate dulce si la aparitia diverselor tipuri de cancer. Chiar daca nu aveti semne vizibile sau aveti chiar si 1-2 simptome din cele mentionate, va puteti face o cura de detoxifiere cu suplimente naturale antiparazitare. Nu doar ca va scapa de paraziti, dar va elimina si substantele toxice ca sa nu recidiveze in timp. Nu va faceti probleme, totul este pe baza naturala si nu exista efecte secundare.
 
*Tin sa mentionez ca orice simptome ati avea, este bine sa faceti si un control de specialitate ca sa primiti si un tratament adecvat in functie de afectiune si simptome. In plus, puteti creste eficienta tratamentelor cu un stil de viata sanatos.
 
Vei lua in considerare o eventuala cura de detoxifiere?

 

Tags:
detoxifiere
salata
dieta
seminte de in
salata de avocado
morcovi
ridichi
medicamente
condimente
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Radu
    1. Radu 16.10.2017 11:07

    Pentru detoxifierea corpului eu folosesc un supliment untoxin si chiar se observa modificari in bine de cand il iau. Nu ma mai simt asa balonat si parca am mai multa energie.

  • Florin
    2. Florin 05.12.2017 10:47

    Detoxifierea organismului e foarte importanta, mai ales ca majoritatea bolilor proin din colon, deci din acumularea necontrolata de toxine. Desigur ca putem sa stopam acumularea de toxine din organism si printr-o alimentatie corespunzatoare, consumul normal de apa sau prin sport.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare