De ce ingrasa chiar si mancarea sanatoasa? - invata sa eviti complicatiile

Stil culinar 25.10.2018 dietetik
Culmea ironiei este ca nu doar mancarea nesanatoasa ingrasa, ci si mancarea sanatoasa daca nu respectam anumite reguli, care sunt simple in fond. Unii poate se vor intreba acum oare ce mai pot manca daca tot ce ne inconjoara pare ca aduce kilograme in plus, dar nu este cazul sa te descurajezi. Cu perseverenta, buna informare si organizare vei vedea ca mancarea sanatoasa poate fi ceea ce iti lipseste in prezent in stilul de viata, vei ajunge s ate simti mai bine si sa te simti bine in propria piele, avand o silueta de invidiat. Ce sa mancam insa daca se pare ca si mancarea sanatoasa ingrasa? 
 
Mancarea sanatoasa inseamna acele seminte, nuci si cereale sau pseudo-cereale pe care le gasim in magazinele bio sau in supermarketuri la categoria bio si piete, dar tot aici intra  laptele si branzeturile de origine vegetala, legumele, fructele, verdeturile, mancarea pe care o cumparam la conserve si asa mai departe. Iata ca mancarea sanatoasa nu inseamna doar alimente consumate crude, ci si cele care pot fi consumate doar daca le gatim.
 
Din pacate, cele mai multe persoane nu se ingrasa neaparat cand consuma aliemnte crude, ci mai ales atunci cand prepara mancarea la surse de foc. Asta pentru ca nu se alege cantitatea potrivita din fiecare ingredient in parte si exista tendinta de a se folosi cat mai multe alimente si anume sosuri, dressinguri, faina pentru ingrosarea sosului, prea multe condimente iritante pentru mucoasa stomacala, iar la final, nu avem rabdare sa savuram fiecare inghititutra de mancare si iata ca mancarea nu se digera corect.
 
Sunt multe persoane care deja s-au orientat spre un regim alimentar sanatos, dar kilogramele enervante tot se aduna si nimeni nu-si explica de ce. Acele persoane stiu ca ele includ in meniurile zilnice alimentele sanatoase mentionate anterior insa fara efecte notabile. Se pare ca nu este totul sa consumam alimente sanatoase. Tot trebuie sa depunem putin efort pentru rezultatele pe care ni le dorim. 
 
Se poate sa consumi diverse tipuri de humus din naut, dovlcei si vinete, zacusca daca tot este foarte populara la noi in tara, iahnie de fasole, cartofi gatiti altfel decat prin prajire, carnea se consuma altfel decat prin prajire, iaurturi, seminte, cereale, fructe si tot felul de nuci si migdale. Sa nu uitam nici de supele crema care sunt la mare moda. Ideea este sa nu le evitam, ci sa invatam sa le consumam corect ca sa slabim si nu sa ne ingrasam.
 
 
 
Dupa cum se poate observa, cele mentionate anterior sunt mancaruri destul de sanatoase si poate o persoana care a experimentat ingrasarea cu alimente sanatoase se intreaba acum cum s-a intamplat acest lucru. Ei bine, iti vom spune noi unde se fac cele mai comune greseli:
 
1.Consumi paine la fiecare masa din zi, chiar si la cina. Specialistii ne sfatuiesc sa renuntam la ea seara pentru ca aduce complicatii si calorii pe timp de noapte chiar daca este vorba de tipuri sanatoase de paine. Dupa doua saptamani vei ajunge sa te obisnuiesti sa nu mai consumi paine seara, iar zilele in care simteai ca nu mai poti de foame seara se vor incheia. Gandeste-te ca era vorba de obisnuita si nu neaparat de foame.
 
2.Consumi prea multa mancare gatita. Proportia ar trebui sa fie de 80% alimente crude si combinate divers, apoi mancarea gatita in jurul pranzului. In plus, daca nu savurezi mancarea si te grabesti iti vei deranja digestia, iar metabolismul va fi incetinit si el.
 
 
3.Consumi fructe seara. Chiar daca sunt sanatoase, nu uita ca au totusi fructoza si nu este bine sa o consumam seara. Plus de asta, pe timp de noapte fructele vor fermenta si te vei trezi balonat si cu flatulenta. Consuma-le in prima partea a zilei pentru energie.
 
4.Complici salatele de cruditati cu tot felul de dressinguri grase, Alegele doar sosuri light, care merg la orice mancare.
 
5.Mananci prea multe tartine fie si din paste tartinabile sanatoase. Ai voie 2-3 felii pe zi si tot in prima parte a zilei. Atunci cand o faci alege crackersi in loc de paine sau paine din seminte sau chiat tortillas rumenite.
 
 
6.Consumi prea mult din zacusca, humusuri, carne gatita corect, orez brun, cartofi. Redu la jumatate portiile.
 
7.Cina trebuie sa fie cea mai usoara masa si ultima. Nu singura masa din zi si bogata in calorii.
 

 

Tags:
mancarea sanatoasa
mancarea sanatoasa ingrasa
mancarea ingrasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare