De ce nu ar trebui sa tii diete pe baza de sucuri

Din toate partile auzi de sucuri si fresh-uri care-ti promit sa te scape de kilogramele in plus si sa-ti hraneasca corespunzator organismul. Mai jos aflam daca sunt cu adevarat sanatoase si daca sunt eficiente. 

Beneficiile alimentatiei bazate pe sucuri 

 
Sucurile iti aduc in organism o multime de vitamine, minerale si antioxidanti. Fructele de padure, de exemplu, sunt bogate in vitamina C. Mango are vitaminele B6 si A si daca adaugi si spanac, vei avea parte de fier, niacina si multe alte elemente nutritive. Chiar e o idee foarte buna sa bei sucuri, dar numai daca nu o faci in mod regulat. 
 
De ce consumul dieta pe baza de sucuri s-ar putea sa nu functioneze 
 
Pentru multe persoane, dietele sunt foarte stresante. Sa pierzi in greutate poate inseamna ca trebuie sa renunti la multe dintre mancarurile tale favorite si sa mananci mai putin decat o faci in mod normal. Atunci cand iti mai refuzi si placerea de a mesteca alimentele ramase in dieta, s-ar putea sa te simti si mai stresata. 
 
 

Dezavantajele dietelor cu sucuri 

 
Exces de zahar. Depinde de cat de multe sucuri bei, acestea pot contine foarte mult zahar din cauza fructozei din fructe, chiar daca nu adaugi in plus indulcitori. Cand separi fructoza de fibre, care se gasesc in pulpa fructelor, zaharul este digerat foarte repede, ceea ce inseamna ca iti va fi foame foarte repede. 
 
Excces de calorii. Este usor sa te gandesti ca vei consuma mai putine calorii dintr-un pahar, decat dintr-o farfurie, dar lucrurile nu stau chiar asa. Daca sucul tau inlocuieste o masa, atunci e ok sa consumi 400 sau 500 de calorii intr-o forma lichida. Dar pentru multe persoane, sucurile sunt un adaos la mese si la gustari. 
 
Fructele si legumele integrale sunt mai bune pentru tine. Fructele si legumele cu totul sunt foarte bune pentru tine, iar prin faptul ca le transformi in sucuri inseamna ca vei "manca" mai putin din ele. Cand le mananci intregi, te bucuri de toate beneficiile fibrelor asupra siluetei tale. Si pentru ca dureaza mai mult sa le mananci intregi, s-ar putea sa mananci mai putine calorii la o masa. 
 
Retine ca toti suntem diferiti si organismele noastre nu reactioneaza la fel. Asadar, daca tii o dieta pe baza de sucuri sau vrei sa incepi una, cel mai bine este sa ceri parerea avizata a unui nutritionist.
 
Foto: Hepta
Tags:
sucuri
dieta
cina
fructe
legume
fresh
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare