De ce nu poti manca dimineata si cum te poate afecta asta?

Afectiuni 13.12.2018 dietetik
Nu mai este un secret ca multe persoane nu reusesc sa ia micul dejun din diverse motive. Unii pur si simplu nu au timp deloc dimineata, iar altii chiar nu pot consuma nimic altceva pe langa cafea si asta se explica prin faptul ca asa si-au format obiceiul in timp. Se spune ca obiceiurile vechi mor greu, dar nu este imposibil sa le schimbi decat daca iti doresti cu adevarat acest lucru. In ceea ce-i priveste pe cei care nu dispun de timp dimineata pentru a manca exista solutii si aici. Si totusi, oricare ar fi motivele pentru care nu luam micul dejun, trebuie sa constientizam ca pot interveni si probleme de sanatate pe care le vei descoperi in randurile urmatoare.
 
Nu cred ca este un medic care sa nu sustina tare si raspicat cat este de important micul dejun. Chiar si specialistii in slabire spun ca este poate cea mai importanta masa din zi daca vrei o slabire sanatoasa si o mentinere a greutatii atat timp cat doresti, indiferent de varsta. Poate parea o prostie la prima vedere ca o masa banala sa puna atat de multe pierdici, dar totul este adevarat si trebuie sa faci niste schimbari in viata ta pentru o conditie fizica exceptionala.
 
Mai exista insa o categorie de persoane si anume cele care chiar se forteaza sa manance ceva dimineata si nu reusesc si simt ca mancarea le pica greu la stomac. Nici nu este de mirare avand in vedere ca acele persoane poate nu au mancat niciodata dimineata ca obicei de zi cu zi si este normal ca organismul sa simta ca este vorba de o schimbare. Pana la urma obiceiurile sanatoase se educa. Nici nu te poti limita doar la cafea dimineata pe stomacul gol. 
 
 

La ce probleme de sanatate ne putem astepta daca nu mancam dimineata?

 
Am insistat si in randurile anterioare pe ideea ca lipsa micului dejun poate aduce multe probleme de sanatate si nu numai. Iata cele mai importante dintre ele ca sa realizezi cat mai bine importanta acestei mese:
 
1.Vei ajunge sa ai probleme cu stomacul, indiferent daca bei sau nu cafea pe stomacul gol. Stomacul “se trezeste” undeva pe la ora 9:00 si da semnale ca trebuie sa-i dai “combustibil”. Cand este gol, mucoasa stomacului se erodeaza, apare usturimea, durerea, crampele abdominale, digestia lenta si chiar probleme cu aciditatea gastrica. Este stiut faptul ca slabirea nu poate avea loc cu o digestie lenta si asta pentru ca favorizeaza si mai mult acumularea caloriilor din mancare.
 
 
2.Faptul ca nu mananci dimineata te priveaza de energia necesara pe care o poti avea pentru a-ti desfasura activitatile zilnice. Cine si-a format deja un obicei sanatos de a manca dimineata stie cat este de important boostul de energie pe care ti-l confera aceasta masa principala. Incearca 5 smoothieuri energizante dimineata!
 
3.Poti deveni o persoana si mai stresata decat de obicei si chiar depresiva. Creierul da diverse semnale la nivelul corpului ca sa te anunte ca nu-i dai alimentele de care el are atata nevoie. Iata ce alimente iubeste creierul!
 
4.Vei ajunge sa te ingrasi si chiar daca ajungi sa slabesti cu o dieta anume, mentinerea va deveni dificila. Asta pentru ca cine nu mananca in prima parte a zilei destul de consistent va simti nevoia sa o faca spre seara cand digestia este incetinita, metabolismul lent si caloriile se acumuleaza instant.
 
 
5.Pierzi o masa consistenta si bogata in nutrienti daca sari peste micul dejun chiar daca esti sau nu la dieta. Medicii spun ca este singura masa din zi care ne permite sa mancam cate putin din toate ategoriile alimentare sanatoase. Desigur, asta nu inseamna ca trebuie sa consumi alimente nesanatoase si pline de calorii, considerate bombe calorice, ci doar alimente ce constituie surse bune de nutrienti precum grasimi sanatoase (avocado), proteine vegetale (tofu, naut, seminte de cuscus, fasole rosie sau neagra), carbohidrati buni din legume, vitamine, minerale si antioxidanti din tot felul de legume gatite cat mai divers cu putinta.
 
6.Nu te poti concentra bine pe parcursul zilei daca sari peste aceasta masa si asta pentru ca sistemul nervos va fi afectat. Nici memoria nu te va mai ajuta!
 
 
7.Poti avea probleme digestive, probleme de inima, dezechilibre horomonale, probleme metabolice, etc.
 
Sfatul nostru este sa incerci sa-ti pregatesti mancarea cu o seara inainte daca nu ai timp sa mananci dimineata si sa incerci macar sa ciugulesti cate ceva.
 
 
 

 

Tags:
poti manca dimineata
nu poti manca dimineata
dimineata
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare