De ce nu slabesti in sezonul cald chiar daca mananci sanatos

Stil culinar 13.05.2019 dietetik
Se spune ca in sezonul cald se slabeste cel mai usor si cel mai rapid si asta pentru ca pietele si magazinele abunda in tot felul de alimente sanatoase, proaspete si frumos colorate, care evident ca aduc toti nutrientii necesari organismului. Multe persoane se trezesc cu kilograme in plus acumulate in timpul iernii, iar dieta de vara este ideala tocmai pentru ca presupune minim de efort, fiind vorba de mancaruri simple si rapide. Din pacate, unele persoane se ingrasa si mai mult in aceasta perioada si aparent nu pare a fi nicio cauza. Ne-am gandit sa te ajutam sa incepi cu bine acest sezon in ceea ce inseamna slabirea, mentinerea si imbunatatirea starii generale de sanatate, asa ca iti dezvaluim toate greselile pe care multi le fac si se ingrasa destul de mult. Stim cat este de frustrant sa mananci sanatos si tot sa nu slabesti, dar cu siguranta faci ceva gresit in alimenttaia ta zilnica. Regule generale de slabire sunt stiute cam de toate persoanele care au mai tinut diete pana acum, dar ideal este sa stim cum le punem in practica.
 
Fara indoiala, procesul de slabire starneste multe controverse. Unii reusesc sa fie slabi mancand absolut orice, altii au impresia ca se baloneaza si se ingrasa chiar si de la apa, iar unii nu vor diete, ci un stil de viata sanatos in fiecare zi si tot nu reusesc sa slbeasca, dimpotriva kilogramele nu inceteaza sa se acumuleze. 
 
Principiile slabirii si mentinerii sunt simple in fond si suntem de parere ca oricine poate slabi fara diete restrictive, ci doar prin simpla curatare a alimentatiei. Desigur, putem exclude persoane care au probleme cu greutatea din cauza unor probleme de sanatate, care necesita monitorizarea de catre medicul specialist.
 
Daca te-ai hotarat si tu sa fii o persoana mai putin sedentara, sa ai grija sa mananci sanatos si sa dormi corespunzator, trebuie sa iei in calcul urmatoarele aspecte:
 
1.Prea multe fructe strica
 
Fructele sunt cat se poate de sanatoase si sunt o alternativa minunata de a inlocui dulciurile bogate in zahar rafinat, dar sa nu uitam ca pe langa cantitatea mare de vitamine, antioxidanti si fibre, ele contin si o cantitate insemnata de fructoza. Pana la urma este vorba tot de zahar, care in cantitati mari devine nociv pentru organism. Te poti trezi cu diabet si cu multe kilograme in plus. Exista multe diete care incurajeaza consumul de fructe, chiar si medicii si nutritionistii le recomanda, dar cuvantul de ordine este moderatia, alegerea fructelor cu continut scazut in zahar si alegerea momentelor potrivite pentru consum.
 
 
Cel mai bun moment in care poti consuma cate fructe vrei ar fi micul dejun sau pana dupa-masa. Nu este indicat sa le consumi seara pentru ca sunt acide si fermeteaza, iar asta ti-ar incetini metabolismul si ti-ar da peste cap sistemul digestiv. 
 
Cele mai potrivite fructe la slabire si mentinere ar fi grapefruitul, portocalele, lamaile si limeul, rodiile, mango, capsunile, fructele de padure, merele verzi si kiwi.
 
 
2.Nu combini corect legumele
 
Se spune ca in farfurie trebuie sa ai un curcubeu de legume si verdeturi, pentru ca doar asa obtii senzatia de satietate si aduci organismului o gama variata de nutrienti pretiosi. Iti recomandam mix-uri de legume cu putine calorii, consumate crude in cea mai mare parte a timpului. Vezi aici cura de slabire cu salate!
 
 
3.Humusurile
 
Sunt practice, versatile si destul de consistente si gustoase. Problema este ca le consumam cu multe felii de paine si nuci, iar asta aduce multe kilograme in plus. Sunt atatea legume pe piata din care poti alege si daca le tai pe jumatate pot inlocui perfect painea. Asa iti pemriti sa mananci cat doresti in orice moment din zi.
 
 
4.Prea multa carne
 
Carnea slaba este indicata la slabire, fiind vorba de proteine de calitate, dar se recomanda a fi consumata de 2-3 ori pe saptamana, in rest sse consuma proteine vegetale precum tofu, halloumi, linte, quinoa, naut, fasole rosie, etc.
 
 
5.Prea multe grasimi sanatoase
 
 
Este indicat sa consumam seminte, nuci si cereale, dar nu la fiecare masa si nu in cantitati mari. Contin grasimi sanatoase, ideale in orice dieta, dar ai nevoie doar de 1-2 linguri in special la masa de dimineata. Si avocado contine grasimi sanatoase si este un fruct, dar este de ajuns sa consumi cateva felii.
 

 

Tags:
de ce nu slabesti
mananci sanatos
sezonul cald
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare