De ce sa inlocuiesti faina alba de grau cu faina de hrisca?

Ne-am obisnuit sa folosim faina alba de grau la orice si poate fi destul de greu sa ne despartim de ea, dar asta se intampla pentru ca nu cunoastem alte variante. Putini sunt cei care stiu ca orice produs din faina alba de grau poate fi incadrat in categoria carbohidratilor rai, care se descompun repede in organism si ne secatuiesc de energie. Nu mai spunem ca ne dau peste cam si glicemia si se poate sa avem pofte excesive de mancare. 
 
Despre faina alba de grau trebuie sa stii ca poate ar fi mult mai sanatoasa daca nu ar fi atat de rafinata incat sa-si piarda cea mai mare parte din nutrienti. Din cauza acestui fapt practic consumam un aliment cu calorii goale si care nu aduc deloc beneficii organismului. Caloriile goale sunt cele care ingrasa excesiv intr-un timp scurt si care se gasesc in alimente ce nu contin deloc nutrienti pretiosi.
 
Pentru ca ne intereseaza sa ai un stil de viata cat mai sanatos, vrem sa-ti propunem faina de hrisca. Nu are un pret asa mare cum se crede, mai ales daca o cumperi din plafare sau magazine bio si este destul de practica. Poate fi considerata cea mai sanatoasa faina din cate exista si se obtine strict din semintele de hrisca. In ciuda aspectului de cereala, hrisca este de fapt samanta unei plante din familia macesului sau a rubarbei si are un gust potrivit de dulce. Asta pentru ca florile ei atrag albinele pentru polenizare. Acum ca ai aflat ca este o samanta sau o pseudo-cereala sa stii ca poate fi incadrata in categoria superalimentelor ce nu au voie sa-ti lipseasca din regimul alimentar zilnic.
 
Faina de hrisca inlocuieste tot ce vrei tu, de la sosuri, supe, prajituri, creme pana la batoane proteice si blaturi de pizza. O poti folosi in asa multe moduri incat nu apucam sa le enumeram chiar pe toate. Cert este ca poate inlocui faina alba de grau 100%, iar avantajul pe langa gustul si mai minunat va fi slabirea garantata si fara efort. In sfarsit de poti bucura de bunatatile pe care le adori fara sa-ti faci griji ca se vor depune caloriile pe solduri si abdomen.
 
 

Ce beneficii aduce faina de hrisca?

 

Iata ca am ajuns si la ce te intereseaza in mod deosebit. Ca sa faci o schimbare mare cum ar fi inlocuirea fainei albe de grau cu cea de hrisca, trebuie sa vezi exact toate beneficiile, pentru ca in acest caz nu exista dezavantaje. In acest mod te vei convinge ca schimbarea merita! Iata despre ce beneficii este vorba:
 
1.Are gust dulce, dar nu cat sa deranjeze si poate da o aroma deosebita oricarui fel de mancare sau desert.
 
2.Te ajuta sa obtii sosuri consistente, cremoase, dar dietetice, ce pot fi folosite la orice mancare.
 
 
3.Nu contine gluten si carbohidrati rai.
 
4.Este rafinata foarte putin, asadar nu-si pierde deloc nutrientii specifici semintelor de hrisca (vitamine, minerale, antioxidanti, fibre, fitonutrienti si proteine de origine vegetala).
 
5.Imbunatateste digestia in loc sa o ingreuneze. Iata ce mancaruri de slabit poti prepara din hrisca!
 
 
6.Senzatia de satietate se mentine pentru o perioada mai lunga de timp gratie carbohidratilor buni din continut.
 
7.Nu ingrasa absolut deloc indiferent in ce cantitate o consumi. Nu se poate spune la fel si despre produsele sau mancarurile din faina alba de grau.
 
8.Este chiar mai potrivita la prepararea celor mai sanatoase si delicioase deserturi raw – vegane
 .
9.Stimuleaza memoria si capacitatea de concentrare; cu alte cuvinte, este benefica pentru sistemul nervos.
 
 
10.Te ajuta sa scapi de colesterolul rau, care este responsabil pentru aparitia bolilor cardiovasculare; vei observa ca analizele iti vor iesi perfect din acest punct de vedere si poti avea articulatii elastice chiar si dupa varsta de 50 de ani.
 
11.Echilibreaza cantitatea de zahar din sange, deci vei putea preveni diabetul, iar daca el este deja instalat sa stii ca va fi mult mai usor sa-l tii sub control.
 
12.Poti slabi si 10 kilograme in maxim 2-3 saptamani daca incluzi hrisca regulat in alimentatia ta.
 
 
13.Poti gati cel mai subtire si pufos blat de pizza; cand vine vorba de faina alba de grau pot aparea probleme si nu iese mereu blatul cum de dorim.
 
14.Poti trata carentele de vitamine si minerale chiar si consumand un simplu desert din faina de hrisca.
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
hrisca
faina de hrisca
inlocuiesti faina alba de grau
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare