De ce sa renunti la hainele mici din dulap

Motivatie 16.11.2015 Dana Lazar

Toti avem acasa haine pe care nu le mai purtam pentru ca nu ne mai vin bine pentru ca nu mai sunt potrivite cu corpul nostru. Fie ca le-am luat de mai multi ani si intre timp ne-am mai schimbat, fie ca de fapt nu ne-au venit niciodata dar am sperat ca va veni un moment in care vor fi potrivite. 

Ei bine, noi va spunem ca este momentul sa faceti o curatenie drastica si sa renuntati la ele. Uite de ce:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

- Iti amintesc in mod constant ca nu ai greutatea 'ideala'. Rasufla adanc, renunta la toate prejudecati, si recunoaste: greutatea ideala este cea la care corpul tau se simte bine. Faptul ca il obligi sa incapa in ceva prea mic cu siguranta il va face sa se simta rau. Asa ca si tu te vei simti in permananta rau, desi ar putea sa iti fie foarte bine daca nu te-ai mai chinui atat singura.

 

- Corpul evolueaza, nu ramane constant toata perioada vieti. Este un lucru pe care trebuie sa il accepti si sa gasesti alte modalitati de a exprima frumusetea si nu prin faptul ca intri in blugii de la liceu. Ca sa nu mai spun ca asta este aplicabil mai ales femeilor, care au de trecut prin sarcina si nastere. Viata te schimba incontinuu si asta nu este deloc rau, nu trebuie sa ramai agatat de trecut.

 

- Hainele vechi te obliga sa traiesti in trecut. Inca mai ai acolo intr-un coltisor de dulap si unul de suflet dovada ca a trecut cea mai buna perioada a vietii tale. Si asta te impiedica sa imbratisezi prezentul si cine esti tu acum. Cum sa evoluezi in bine in aceste conditii? Arunca hainele vechi si fii deschisa la tot ceea ce poate sa iti aduca noul.

 

- Importanta cu adevarat nu este greutatea, ci starea de sanatate. Tine minte asta intotdeauna, mai ales daca faci eforturi sa iti imbunatatesti stilul de viata. Poate ca nu se vede pe cantar, poate ca nu intri in vechile haine, insa sanatatea ta a avut de castigat. De ce sa minimizezi asta insistand pe un lucru neimportant?

 

- Dorinta de a intra in niste haine de acum cativa ani te poate face sa iei decizii gresite, sa te supui la diete care sa iti faca rau din punct de vedere al sanatatii. Masurile drastice impotriva ta numai pentru a celebra niste haine sunt un nonsens. Aceste haine oricum nu iti vor aduce anii inapoi.

 

Cu alte cuvinte, poate tu crezi ca acele haine te motiveaza, dar de fapt doar te fac nefericita si incapabila sa gasesti fericirea actuala. Lasa trecutul unde este si uita-te spre viitor!

 

Tags:
haine vechi
motivatie
slabire
comparatii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare