De dragul indragostitilor

Ziua Indragostitilor este o zi de imprumut, dar imi este foarte draga pentru ca este unul din vestitorii primaverii. Incepe forfota, incepe agitatia, iar pernutele-inimioara se trasforma de azi incolo in snurulet de martisor. Plus ca de dragul indragostitilor, mi-e draga si ziua Sfantului Valentin.

Din cauza iuresul acestor zile, Ziua Indragostitilor a cazut in umbra, asa ca ne-am gandit, de dragul indragostitilor, sa o sarbatorim discret, acasa, pe seara, cu ceai de iasomie si sufleu de ciocolata. Si nu am ales intamplator acest desert, ci pentru ca se face repede si trebuie mancat imediat. Sa nu uit! Prepararea este o joaca.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Esti indragostita? Foarte bine, face bine la tonus, la sanatate, la ten. Ai doar motive de sarbatoare, asa ca, in drum spre casa intra intr-un magazin cu de toate si cumpara asa: un baton de vanilie adavarata (vanilia este un afrodisiac recunoascut), 100 de grame de smantana groasa, lapte, din care o sa folosim doar vreo 50 de mililitri, oua, dar pentru sufleul de ciocolata ai nevoie doar de un patru oua. Mai cumpara si zahar brun, pentru ca ai nevoie de doua linguri pentru sufleul de ciocolata. Cumpara si amidon de porumb! Se gaseste in orice magazin, si este foarte bun la creme si la sosuri. Pentru desertul special din seara aceasta nu-ti trebuie decat o lingura rasa.  Cumpara o ciocolata cu o concentratie maxima de cacao. Ai nevoie de vreo 100 de grame. Adauga si o lingura de cacao si alege pentru asta o cacao cat mai grasa. Pentru decor te poti juca fie cu cateva boabe de fistic, fie cu niste zmeura sau capsuni (congelate, bineinteles), sau pur si simplu zahar pudra.

Cum spuneam prepararea este o joaca. Ai nevoie de doua vase individuale de ceramica sau silicon. Trebuie unse cu putin unt. Topeste ciocolata in cuptorul cu microunde sau deasupra unui vas cu apa calda. Lasa ciocolata sa se racoreasca. Adauga trei linguri cu lapte si smantana. Separa galbenusurile de albus. Adauga semintele din batonul de vanilie si zaharul si bate bine pana ce totul devine fin si spumos. Amesteca amidonul de porumb cu cacao. Le poti cerne impreuna daca vrei. Adauga pudra in crema de oua si amesteca usor. Pune crema de ciocolata topita si omogenizeaza bine.

Roaga-l pe iubitul tau sa bata spuma albusurile. Puteti glumi cat vreti pe seama albusurilor care devin un fel de zapada lucioasa si tare. Adauga albusurile in crema de baza si amesteca incet, foarte, foarte incet. Pune compozitia in vasele pregatite si aseaza vasele intr-o tava clasica de aragaz. Coace minunatia aceasta in cuptorul foarte bine incins, la foc potrivit, pentru 15-20 de minute. Savurati sufleul de ciocolata, direct din vasele in care s-a copt, pudrat cu zahar sau decorat dupa cum iti place.

Un sfat: nu umbla in cuptor, in primele 15 minute. Este foarte posibil ca sufleul sa se lase. asta este pacatul lui. Il poti drege, daca se lasa cu un mot de frisca. Poti preveni prabusirea sufleului, daca stingi cuptorul si-l lasi inca vreo cinci minute, fara sa umbli in cuptor, zice goodfood.

Despre restul detaliilor care vin la pachet cu sufleul de ciocolata, nu mai spun nimic! Dulce si cald sa-ti fie!

Tags:
De dragul indragostitilor
Ziua Indragostitilor
Valentine's Day
sufleu de ciocolata
ciocolata
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare