De luni pana duminica cate un mic dejun special pe baza de fructe

Diete clasice 29.05.2019 dietetik
Dimineata trebuie sa mananci ca un rege si nu doar pentru ca asa spune o expresie veche din popor, ci pentru ca asa recomanda medicii si nutritionistii. Persoanele slabe pe care le vezi in jurul tau si pare ca nu depun eforturi in mod special sigur tin cont de aceasta regula. In fond, slabirea incepe de dimineata. Multi sar peste micul dejun, dar este singura masa la care iti permiti sa mananci din toate categoriile alimentare daca vrei chiar si la slabire si te ajuta sa mananci mai putin la mesele urmatoare din zi. In ultimii ani, medicii recomanda sa consumam mai multe fructe si daca se poate sa le consumam dimineata pentru ca aduc un boost important de energie favorabil topirii caloriilor pe parcursul zilei, dar vei putea sa-ti desfasoti eficient si toate activitatile zilnice. Totusi, fructele nu se aleg la voia intamplarii chiar daca ajuta la slabire si detox, asa ca ne-am gandit sa-ti propunem cate un mic dejun inedit bazat pe fructe pentru fiecare zi a saptamanii.
 
Poti uita de mesele matinale banale si mult prea grele la stomac. Nu strica putina culoare in farfurie care sa-ti dea o stare de bine insa de la primele ore ale diminetii. Exista insa unele controverse si in ceea ce priveste consumul de fructe si anume ca unii considera ca ar duce la ingrasare mai degraba decat slabire. Ei bine, nu suntem departe de adevar daca consumam prea multe banane, avocado, ananas, pere sau alte fructe cu continut ridicat de zahar. Intr-adevar, fructele pot inlocui cu succes dulciurile din comert, dar este indicat sa le consumam doar dimineata sau ca gustari intre mesele principale si sa le alegem cu grija. Iata ce-ti propunem:
 
1.Mic dejun plin de proteine si fructe
 
Nu este indicat sa consumi zilnic un asemenea mic dejun, ci doar in zilele solicitante din punct de vedere fizic si intelectual. Ai nevoie de 2-3 linguri de scrob, 4 felii subtiri de avocado semi-copt si 1-2 felii de sunca slaba sau prosciutto sau pastrama rumenita la grill. Poti decora cu ierburi aromatice si rosii. Un astfel de mic dejun chiar te va ajuta sa mananci putin la pranz sau chiar deloc.
 
 
 
2.Salata colorata de pepene rosu
 
Pepenele rosu este exceptional la slabire si asta pentru ca are in continut 97% apa pe langa zaharuri. Salata trebuie sa contina:
 
  • 1 felie mare de pepene rosu
  • 1 felie de pepene galben – optional
  • 2-3 linguri de branzica de vaci sau perlute de branza sau urda sau ricotta
  • 2 castraveti medii cu tot cu coaja
  • Zeama de la o lamaie sau lime
  • Jumatate de ceapa rosie
  • 1 legatura de ceapa verde
  • Cateva frunze de menta sau 1 legatura de patrunjel proaspat
 
 
3.Bruschete cu fructe
 
Ai nevoie de felii rumenite de paine integrala sau din seminte sau de rondele de orez expandat decorate cu perlute de branza sau crema de guacamole, iar la fructe poti alege capsuni, nectarine, banane si grapefruit. Mai poti adauga seminte si cate un ou posat sau fiert tare. Vezi aici idei de bruschete cu avocado!
 
 
4.Salata de grapefruit
 
Ai nevoie de:
 
  • Jumatate de grapefruit
  • Jumatate de banana semi-coapta
  • Cateva frunze de menta
 
Aceasta salata este mai consistenta decat crezi si nu ingrasa chiar daca este vorba de banane. Grapefruitul este un arzator prea puternic de grasime.
 
 
5.Fructe, lapte si musli
 
Ai nevoie de 1 pahar de lapte vegetal (cocos, migdale, soia, seminte de in, seminte de canepa decorticata), 1 bol cu musli sau mix de cereale simple si bio si 1 bol de capsuni, mere si fructe de padure.
 
 
6.Salata cu iaurt fin
 
Ai nevoie de jumatate de cana de lapte de capra care este foarte fin si cremos, 2 linguri de cereale bio si cate putin din fructe precum cele de padure, kiwi si mango. 
 
 
7.Piftele si fructe
 
Poti prepara rapid 2-3 piftele din cartofi si ierburi aromatice sau piftele din ton in apa sau piftele din piept de pui si legume, gatite la cuptor. Poti completa cu capsuni, fructe de padure sau kiwi si 2 linguri de iaurt grecesc sau lapte de capra sau branzica de vaci.
 

 

Tags:
mic dejun special
fructe
mic dejun pe baza de fructe
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare