De Sfantul Ilie se mananca mere

Azi este Sfantul Ilie, patronul verii, aducatorul de racoare, tunete si traznete. Traditia spune ca de Sfantul Ilie se mananca mere. Tot azi este ziua incepand din care strugurii se spune ca strugurii s-au copt si pot fi mancati. Tot incepand de azi poate fi recoltata mierea de albine, Sfantul Ilie fiind patronul apicultorilor si pazitorul albinelor! Si, conform traditiilor populare, Sfantului Ilie da dezlegare la a fierbe si coace porumb.

     

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dar ziua de azi se poate spune ca este dedicata merelor, marul fiind pomul Sfantului Ilie. Si ce asociere mai buna, daca nu cea intre patronul verii si mere, aceste minunate fructe.

Raspandite si cultivate in toata lumea, exista sute de soiuri de mere, dar ca merele varatece, dulci-acrisoare, zemoase, parfumate si cu coaja subtire, mai rar!

Merele isi merita pe deplin numele de cele mai bune fructe din lume. Contin toate mineralele si vitaminele de care organismul are nevoie, sunt foarte bogate in antioxidanti care previn bolile cardiovasculare, sustin imunitatea si previn aparitia bolilor canceroase. In plus sunt ideale in orice dieta si la orice varsta. Nu intamplator marul este unul din primele alimente introduse in alimentatia copilului si asta pentru ca se digera foarte usor, iar nutrientii din acesta sunt complet asimilati.

Merele sunt aliatul perfect al tuturor dietelor, au calorii putine si taie senzatia de foame, ca sa nu mai spunem despre marea cantitate de apa natura care se afla in mere, intre 85 si 90 la suta din fruct fiind ... apa pura, scrie Perfect shape!

Una peste alta daca Sfantul Ilie iubeste merele, stie el ce stie. Asa ca de Sfantul Ilie sa mancam mere!

PS Cu drag, din partea noastra, la multi ani tuturor sarbatoritilor de azi. Sa fiti santosi si frumosi ca ... merele!

Tags:
de sfantul Ilie se mananca mere
mere
dieta
calorii
vara
diete pentru scaderea in greutate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare