Defaimarea laptelui de vaca 1


In Romania inca se crede ca laptele de vaca dat copiilor e o sursa inestimabila de sanatate. Majoritatea partizanilor acestei idei folosesc ca argument faptul ca atatea generatii au crescut cu lapte de vaca si n-au murit iar acum, brusc, nu mai e bun? E foarte adevarat ca nu au murit atunci.  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 


 

In jurul meu, inclusive rudele se uita stramb cand spun ca laptele de vaca nu este indicat copilului mic. Ati ghicit, si-au crescut copiii cu lapte de vaca indoit cu ceai ca deh, lapte praf “nu se gasea”. De asemenea, Internetul geme de mame care intreaba daca n-ar putea incepe sa dea copiilor lapte de vaca de la doua luni. Dar laptele de vaca este chiar greu de metabolizat de copii. Da foarte des intoleranta si, in cazurile nefericite, alergii care dispar foarte greu.  

 

 

 

S-a ajuns la concluzia ca laptele de vaca este ideal pentru vitelusi, nu si pentru bebelusi. Iata cateva motive pentru care putem extinde afirmatia asta si la adulti: 

 

 

 

- Cand vine vorba de colesterol si grasimi saturate, un pahar cu lapte echivaleaza cu 100 de grame de friptura. Atata colesterol si grasimi saturate creste simtitor riscul bolilor cardiovasculare.  

 

 

 

- Laptele de vaca inseamna risc crescut de cancer ovarian si de cataracta. Unele femei nu pot metaboliza galactoza. Galactoza este rezultatul descompunerii lactozei din laptele de vaca. Excesul de galactoza are un efect toxic asupra tesutului ovarian. Tot galactoza este responsabila pentru formarea cataractei. Incidenta acestei boli este mai crescuta intre consumatorii de lapte.

 

 

 

 

 


- Nu este deloc de neglijat contaminarea microbiana a laptelui, el insusi un mediu excelent pentru proliferarea microbilor. Netratat correct, mareste simtitor riscul de transmitere al bolilor.


-va urma-

Partea 2 . Partea 3

Tags:
lapte de vaca
colesterol
lapte pentru copii
formula
intoleranta lactolza
lapte vaca copii mici
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
3 Comentarii
 • Vizitator
  1. Vizitator 29.03.2010 18:50

  "Cand vine vorba de colesterol si grasimi saturate, un pahar cu lapte echivaleaza cu 100 de grame de friptura." foarte vaga afirmatia..nu punctezi mai nimic aproape.. nu specifici despre ce fel de lapte e vorba (din comert sau de la tara). Ar fi profesionist din partea ta sa specifici sursa studiilor, daca este vreo una solida, inainte sa consideri laptele o sursa de cancer(il faci sa sune mai nociv decat junk food). Eu ador laptele si consum de mic, il aleg pe cel de la tara, de la bunica mea.:D

 • caleaceaiului
  2. caleaceaiului 29.03.2010 22:43

  In Studiul China (cautati voi despre) exista suficiente date despre studii asupra laptelui si a efectului acestuia asupra organismului uman. In natura, toate animalele se opresc din baut lapte la un moment dat (nu discutam de animale de casa). Taoisti si majoritatea popoarelor orientale nu beau lapte, din motiv ca e nesanatos . Nu avem destul de multe stomacuri pentru asta. Eu vreau sa vad studii in care se arata ca laptele e sanatos ( si nu ca medicament , ci ca si aliment)

 • Vizitator
  3. Vizitator 24.11.2010 13:44

  Pentru fiecare studiu care afirma ceva, exista un alt studiu care afirma exact contrariul.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
 • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

  Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

 • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
  Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare