Descopera slabirea prin disociere – varianta originala si vegetala 100%

Se spune ca daca vrei sa mergi la sigur cu slabirea si mentinerea greutatii dorite, nu dai gres niciodata cu o dieta disociata si asta pentru ca marea problema a celor care se confrunta cu kilogramele in plus este ca nu stiu sa combine corect alimentele. O dieta disociata nu se bazeaza pe combinarea alimentelor din categorii alimentare diferite, ci se combina doar alimente ce apartin aceleiasi categorii. In acest mod nu iti poti incetini digestia, nici metabolismul si nici tractul intestinal. Nu exista un meniu exact in dieta disociata, ci trebuie doar sa consumi in fiecare zi cate o categorie alimentara diferita, dar cuprizand alimente de acelasi fel. Este o dieta pe placul tuturor si asta pentru ca poti consuma doar alimentele care iti plac si iti poti face un adevart stil de viata in jurul acestei diete, asta pentru ca nu exista o perioada limita ca sa tii dieta si sunt excluse efectele secundare. Prin urmare, dieta se adreseaza tuturor persoanelor, indiferent de varsta sau gusturi alimentare. Asa cum reiese din titlu, exista o varianta disociata originala si o varianta care propune doar consumul de legume si verdeturi. Le vei descoperi pe amandoua in randurile urmatoare!
 
Beneficiile insa nu se opresc aici cand vine vorba de dieta disociata. In primul rand, nu trebuie sa te complici cu combinatii complicate de alimente, iar mesele vor fi gata in timp util daca nu ai timp suficient la dispozitie sa gatesti. In al doilea rand, vei reusi sa slabesti enorm de mult in mod permanent aproape tocmai pentru ca nu mai deranjezi digestia, iar organismul va absorbi toti nutrientii neecsari.
 
 

VARIANTA ORIGINALA – DIETA DISOCIATA

 
1.Ziua orezului
 
Se recomanda doar orezul integral (salbatic, rosu, brun). Nu se combina cu carne, ci doar cu verdeturi, seminte si legume precum:
 
Broccoli si conopida
Tofu
Morcovi
Varza alba si varza rosie
Varza de bruxelles
Varza kale
Porumb, fie si la conserva
Ciuperci champignon, fie si la conserva
Fasole rosie sau neagra, fie si la conserva
Spanac
 
 
2.Ziua legumelor
 
Poti combina tot felul de legume si verdeturi, dar nu folosi mult ulei de masline. Recomandam cat mai multe salate de cruditati, legume gatite 2-3 minute la aburi sau la grill sau cuptor.
 
3.Ziua lactatelor
 
Multe persoane iubesc lactatele, dar nu sunt favorabile oricui. Recomandam asadar tot felul de lactate vegetale (migdale, seminte de in decorticate, canepa, cocos, soia, etc.) Poti adauga seminte in lactate.
 
4.Ziua fructelor
 
Consuma orice in afara de banane si ananas la conserva.
 
 
5.Ziua smoothieurilor
 
Combina ce fructe vrei, in afara de banane si ai grija sa nu lipseasca grapefruitul din combinatii. Vezi aici cele mai gustoase retete de sucuri!
 
 
6.Ziua pestelui
 
Recomandam peste fara spini si fara a fi grasi, dar poti consuma si fructe de mare. Merg combinatii cu verdeturi, legume si salate de cruditati.
 
7.Ziua cu de toate
 
Poti avea mese consistente, dar nu in cantitati mare. De exemplu, poti consuma o salata de avocado cu branza si alte legume sau salata de avocado cu ton si alte legume sau piept de pui la grill cu cartofi la grill si salata de varza cu morcovi.
 

VARIANTA VEGETALA  - DIETA DISOCIATA

 
1.Ziua ciupercilor
 
Le poti combina cu verdeturi, ardei iute, ardei gras, rosii cherry si sosuri preparate in casa. Le poti prepara in multe moduri. Consuma hribi, ciuperci champignon, ciuperci pleurotus, ciuperci medicinale, etc.
 
2.Ziua dovleceilor
 
Poti inlocui painea cu ajutorul lor. Prepari bruschete cu alte legume din ei si ii poti gati in moduri diverse. Chiar si sub forma de paste vegetale daca ai un aparat care taie legumele in spirala si poti folosi sosuri preparate in casa.
 
 
3.Ziua rosiilor
 
Faptul ca au putine calorii, iti permit diverse combinatii cu orice alte legume, seminte, fasole rosie sau neagra, naut, porumb, ciuperci, etc.
 
4.Ziua castravetilor
 
Poti inlocui painea cu ajutorul feliilor decupate. Se consuma in tot felul de combinatii vegetale.
 
 
5.Ziua cu varza 
 
Poti consuma varza alba, rosie, varza de Bruxelles sau varza kale. Gatirea la aburi sa fie 2-3 minute, iar in rest poti consuma multe salate de cruditati.
 
6.Ziua broccolilor
 
Poti gati broccolii in moduri inedite si gustoase daca adaugi multe mirodenii si ierburi aromatice. Consuma-i la grill sau la aburi sau sub forma de chiftele.
 
 
7.Ziua cu de toate
 
Legumele anterior mentionate pot fi umplute sau combinate altfel cu ton, branzica de vaci, sunca slaba de pasare, mozarella sau halloumi.
 
 
 

 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tags:
disociere
slabirea prin disociere vegetala
disociere slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare