Sa gatesti un desert vegan e o adevarata provocare, mai ales daca vrei sa iti iasa ceva cu adevarat delicios, care sa semene cu prajiturile cu lapte si oua.
Azi iti recomandam un desert vegan cu fructe de padure si ciocolata. Suna bine, nu?
Ingrediente:
- 400 grame lapte de cocos;
- 250 grame curmale curatate de coaja si taiate jumatati;
- 100 grame fulgi de ovaz;
- 100 grame nuci;
- 400 grame nuci caju puse in apa cel putin 4 ore;
- 300 ml sirop de agave;
- 80 grame pudra de cacao;
- o ceasca de fructe de padure;
- 40 grame ulei de cocos;
- vanilie.
Mod de preparare:
1. Amesteca cu blenderul curmalele, nucile si fulgii de ovaz. Intinde compozitia intr-un vas intr-un strat subtire.
2. Pune intr-un vas laptele de cocos si baga-l la frigider pentru a capata o consistenta mai cremoasa. Dupa ce se raceste bine, amesteca-l cu blenderul cu nucile caju, vanilia si siropul de agave. Jumatate din aceasta compozitie amestec-o cu pudra de cacao.
3. Aseaza compozitia cu cacao peste cea cu ovaz. Apoi deasupra, compozitia alba. Adauga fructele pe deasupra si baga prajitura la congelator.
4. Pune un vas mic pe foc si amesteca uleiul de cocos cu o lingura de sirop de agave. Cand uleiul se topeste, adauga o lingura de pudra de cacao si amesteca bine. Opreste focul si lasa acest sirop sa se raceasca. Atunci cand se raceste orneaza cu el prajitura.
5. Taie prajitura in bucati mai mici.
Pofta buna!
Sursa foto: recipes.sainsburys.co.uk
Calculator
Planifica-ti meniulIntreaba specialistul
prev
next
Adreseaza o intrebare
-
Dietetik raspunde
Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...
-
Andra Chirnogeanu
Fitness trainer Fitcurves