Desertul sanatos al toamnei: dovleac la cuptor cu scortisoara

Unul dintre cele mai sanatoase deserturi pe care le poti prepara toamna este dovleacul la cuptor cu scortisoara. Deoarece contine zaharuri naturale, nu mai e nevoie sa adaugi inca ceva dulce.
 
Bogat in vitamine A,C si E si caroten, dovleacul previne bolile cardiovasculare si imbatranirea prematura, ajuta in procesul de slabire si, datorita continutului de fibre, accelereaza tranzitul intestinal. 
 
Cum prepari dovleacul la cuptor? Foarte simplu!
 
Ingrediente:
 
- o jumatate de dovleac;
 
- scortisoara;
 
- putina miere (optional).
 
Mod de preparare:
 
Taie dovleacul bucati, pune-l in tava, dupa ce asezi o tava de copt in prealabil, si lasa-l sa se coaca la cuptor vreo jumatate de ora, la foc mic. Testeaza-l cu scobitoarea ca sa vezi daca s-a inmuiat. Dupa ce e gata, presara scortisoara pe el si putina miere, daca vrei mai dulce. Ca sa-l faci mai apetisant pentru cei mici, poti adauga si frisca facuta in casa, pe care sa razi putina ciocolata. Cu siguranta, nu vor rezista acestui desert!
 
Dovleacul copt poate fi bun si ca garnitura pentru un fel principal, tot ce trebuie sa faci este sa renunti la scortisoara si adaugi pe el putina miere si branza feta.
 
 
In 100 de grame de dovleac copt avem 19 calorii, un gram de proteine si 5 grame de carbohidrati.
 
Pofta buna!
 
Citeste si Risotto cu dovleac,
 
 
Tags:
dovleac copt
dovleac la cuptor
dovleac cu scortisoara
idei deserturi
toamna
retete dovleac
deserturi fara zahar
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare