Despre mancatul intuitiv

Blog 27.03.2014 Andreea Pietrosel

Tea Slabeste a facut o pauza de la dietele indicate de nutritionisti si a decis sa faca putin altceva. Asa ca a abordat un stil de regim intuitiv. Am intrebat-o in ce consta si ne-a povestit cu subiect si predicat.

Mancatul intuitive sau “intuitive eating” cum l-am gasit pe bloguri si site-uri din afara, mi-a sunat tot timpul cam dubios. Am oboist sa imi faca altcineva programul, asa ca am interiorizat un pic ce-am citit si m-am gandit ca dieting is not for me.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Am zis sa ii dau o sansa acestei abordari, ca doar n-am trait/citit atata degeaba. Partea complicata este legata de increderea in sine, dar ma tratez. Initial ma gandeam ca voi masura increderea in sutele de grame pe care le dau jos saptamanal – dar m-am intrebat, ok, dar daca voi avea o saptamana in care ma ingras ce-o sa se intample. Asa ca monitorizam calm si aspectul greutatii&centimetric, dar fara a pune presiune nici in domeniul asta.

Mi-am propus sa citesc mai multe despre abordarile care functioneaza pentru altii si sa modific obiceiurile mele oricand simt nevoia. Ptiu, a fost greu s-o scot pe asta din sistem.
 
 
De fapt, inca ma mai obisnuiesc cu gandul. Dar, desi al meu corp este pregatit de orice bombardament hipocaloric si hiperproteic (si ii multumesc pentru asta), mintea mea nu mai e. Gata, un an si doua luni was it for me. Am nevoie sa ii dau mintii ragaz.
 
Nu de alta, dar mai mult de o saptamana nu ma mai tin de dieta, cel putin nu la nivelul de exigenta pe care mi-l impun. Acum doua saptamani am slabit 3 kg in 8 zile, am platit cu insomnii in 3 nopti si stare de rau. Eram mandra de mine, aratam mai bine. Apoi am inceput sa trisez, intai cu mancat un pic mai tarziu, apoi cu o mica iesire in oras, apoi nu ma puteam opri. E obsesie, e dereglare, nu mi-e bine.
 
Vreau sa am o relatie sanatoasa cu mancarea (multe legume, peste cand si cand, chiar si carne pe care nu o mai suport), sa nu obsedez pe o bucata de placinta/ciocolata/tarta/supa – atat cat sa nu mai pot face nimic in restul zilei si sa ma urasc daca gust sau daca mananc de doua ori mai mult decat imi permit initial sa “trisez”.
 
I don’t deserve this. Mai bine imi asum ca mananc, savurez in the meantime, “recuperez” cu salate in restul zilei. Ca de slabit nu o sa mai slabesc in yo-yo-ul asta alimentar. De dimineata ii zic corpului una, seara altceva. Si nu mi-e bine asa. Trebuie sa gasesc alta metoda de a slabi asa ca incerc acum dieta intuitiva.
 

 

Tags:
Despre mancatul intuitiv
dieta Tea Slabeste
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare