Detoxifiaza-ti ficatul inainte de sarbatori

Pentru ca tot vin sarbatorile cu mancaruri care mai de care mai grele, e bine sa iti pregatesti ficatul pentru orgiile culinare care il asteapta. Alimentatia este cea mai importanta cand vine vorba de sanatatea ficatului, de aceea este bine sa mananci cu masura, sanatos si fara prea multe grasimi. Iarna este un anotimp in care ficatul are nevoie cel mai mult de detoxifiere, deoarece este mult mai solicitat ca in alte anotimpuri si nu isi mai poate exercita functia in mod corect, aceea de a elimina toxinele din organism.

Daca ai o digestie proasta, gaze intestinale, balonare, constipatie, frecvente senzatii de oboseala, dureri de cap, schimbari de stare si uneori senzatia de ceata in creier, atunci este mai mult decat evident ca ai nevoie de o detoxifiere.

Care sunt cele mai bune metode de curatare a ficatului de toxine?

1. Grapefruitul este foarte bun cand vine vorba de curatarea ficatului, el este bogat in vitamine care ajuta la eliminarea toxinelor.

2. Consuma cat mai multe verdeturi, aceste alimente contin clorofila care ajuta la detoxifiere si la reglarea secretiei de bila. La salate poti adauga putin ulei de masline.

3. Opteaza pentru orezul brun. Cel mai bine ar fi sa il consumi in loc de paine.

4. Rosiile contin vitaminele C si E, nutrienti de care este nevoie in detoxifierea ficatului. De asemenea, reprezinta o sursa buna de antioxidanti (licopen).

5.
Fa-ti sucuri de morcovi cu portocale. Morcovii au in compozitie beta-caroten si alti carotenoizi care ajuta in protectia ficatului.

6. Consuma varza kale, broccoli, varza si conopida, aceste legume curata ficatul de pesticide si ierbicide si intaresc sistemul imunitar.

7. Include in dieta ta cat mai mult usturoi si ceapa, acestea contin sulf care incurajeaza productia de enzime la nivelul ficatului.



8. Gateste cu turmeric, ghimbir si chimen, condimentele ajuta la grabirea procesului de curatare a ficatului si incurajeaza productia naturala de bila.

9. Bea in fiecare dimineata, inainte de micul dejun, un pahar de apa calduta cu lamaie.

10. Consuma doar 30-60 de grame de proteine pe zi.

11. Semintele si nucile sunt foarte bune si ele in cura de detoxifiere a ficatului, important este sa nu contina sare.

12. Beti ceai verde, acesta este bogat in antioxidanti care ajuta la eliminarea surplusului de grasimi de pe ficat.

13. Nu uita de avocado. Acesta este unul dintre cele mai sanatoase alimente, el contine antioxidanti care ajuta ficatul sa filtreze chimicalele, dar si Omega-3 care asigura o buna circulatie a sangelui.

14. Evita alcoolul, dulciurile, alimentele procesate, grasimile, produsele de patiserie, prajelurile, bauturile carbogazoase, cafeaua, alimentele care contin coloranti sau alte chimicale.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Tags:
detoxifiere ficat
detoxifiere sarbatori
toxine ficat
cura detoxifiere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare