Detoxifiere cu fructe in 3 zile

Desi, ne-am obisnuit sa vorbim de diete care se desfasoara pe o perioada lunga de vreme, de zici ca nu se mai termina, de-ti sorb toata energia, de data aceasta aducem in discutie o dieta care nu dureaza mai mult de 3 zile. Stiu ca suna ciudat, si probabil eficienta acesteia va fi socotita apa de ploaie (ca tot e destula in Bucuresti) dat fiind durata de timp.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dieta lui Jay Robb, caci de ea vorbim, se numeste Fruit Flush Plan. Nu dureaza mai mult de 3 zile si  presupune o detoxifiere a organismului, care vine sa-i ajute pe aceia care sufera de balonare, iritabilitate, oboseala si dependenta de carbohidrati. Eficienta consta in consumul unor anumitor alimente si mancaruri care astfel elimina toxinele din organism si odata cu ele kilogramele in plus. Reusita pe termen lung? Ei bine, se pot obtine rezultate durabile doar daca se adopta o dieta echilibrata, la care se adauga perioade de detoxifiere cu fructe.

 

Principiile dietei
Baza acestei dietei o reprezinta fructele, la acestea se adauga consumul ridicat de apa, fibrele, antioxidantii, vitaminele, mineralele si alimentele cu un index glicemic mic (care se digera lent). Consumul ridicat de apa si fructe detoxifica organismul, in timp ce vitaminele si mineralele ofera energie.

 

In prima zi  se vor consuma de 5 ori e zi bauturi proteice, la interval de doua ore. Cat priveste masa de seara ei bine, aceasta este bogata in legume proaspete, la care se adauga proteine de calitate si grasimi sanatoase (ulei de masline si avocado). In ziua a doua si a treia, bauturile proteice vor fi inlocuite cu fructele proaspete, iar la masa de seara se vor consuma bauturi proteice.

 

Alimente recomandate
Proteina din zer, fructe proaspete, salata cu legume proaspete, avocado, ulei de masline, lamaie, lime, apa curata, pui, peste, curcan, carne slaba de vita, albusuri de ou, aceasta este lista alimentelor care se vor consuma in cele 3 zile.

 

Sportul
Dupa cum se observa este o dieta saraca in calorii, in general asta putem observa cu usurinta la dietele de detoxifiere, asa ca, exercitiile cardio si fitness-ul vor fi eliminate din program, cel putin pentru 3 zile. Si asta pentru organismul nu ar face fata, este nevoie de mai multa energie.

 

Pareri pro si contra
Se accentueaza pe consumul de alimente proaspete, sanatoase, ceea ce este bine, pentru ca astfel, treptat-treptat se poate adopta o dieta echilibrata. In plus, favorizeaza eliminarea toxinele din organism. Cat priveste partile negative ei bine, dieta nu se impaca cu organismul unei persoane cu hipoglicemie, ori alte probleme cu glicemia. Din cauza caloriile, care sunt putine, senzatia de foame si oboseala sunt prezente la orizont.

 

Concluzie
Desi, autorul sustine ca se pot pierde si 4 kilograme in decurs de 3 zile, practic acest lucru este imposibil. Asa ca, nu va puneti baza intr-o astfel de dieta, care sa poate sculpteze trupul demult afectat de o alimentatie dezechilibrata. Dieta constituie mai degraba inceputul unui plan de slabire pe termen lung.

Tags:
detoxifiere
3 zile
Jay Robb
Fruit Flush Plan
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Ionelia
    1. Ionelia 12.02.2010 13:35

    Nu stiu exact ce sunt bauturile proteice,dar cred ca o cura de detoxifiere este binevenita,mai ales ca multe dintre noi nu mancam foarte sanatos,dar incercam.Si nu cred ca se pot pierde kilograme ci doar eliminam toxinele.

  • rusty
    2. rusty 12.02.2010 21:18

    este un fel de dieta atkins+legume si fructe,pe termen scurt :)

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare