Detoxifierea de toamna
Detoxifierea de toamna te ajuta sa te pregatesti, pe dinauntru, pentru sezonul rece. Scopul detoxifierei de toamna este eliminarea toxinelor si a produselor nocive organismului si este foarte eficienta daca se aplica la inceputul fiecarui nou sezon.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Toamna, o cura de detoxifiere este mai mult decat lejera pentru ca te poti baza pe legumele de sezon, cele mai multe dintre ele avant calitatea de detoxifianti naturali, care aduc, in plus, vitamine si minerale esentiale. In consecinta pe parcursul a doua-trei saptamani, din meniul zilnic nu trebuie sa-ti lipseasca cateva dintre cele mai bune legume ale toamnei.
Cap de lista este sfecla. Este bogata in vitaminele B3, B6 si C, dar si beta-caroten. Este foarte bogata in fier, are cantitati importante de magneziu, zinc si calciu, toate aceste minerale fiind esentiale intr-o cura de detoxifiere. Sfecla sustine functionarea optima a vezicii biliare si a ficatului, organe esentiale pentru distrugerea elementelor nesanatoase din corp. O cantitate mare de sfecla iti imbunatateste digestia si elimina "deseurile". In plus salatele de sfecla, sfecla coapta sau sucul de sfecla au putine calorii, aduc zaharuri valoroase si multe fibre.
Broccoli este si el la loc de cinste pentru dieta de detoxifiere de toamna pentru proprietatile lui speciale. Broccoli contine foarte multe fitochimicale care sunt eliberate cand este tocat, mestecat, fermentat sau gatit, ceea ce il transforma intr-o leguma ideala pentru detoxifiere. Poate fi consumat intr-o multitudine de combinatii, ceea ce il face sa fie extrem de versatil. Evident are foarte putine calorii.
Adauga in salatele cu legume de toamna semintele de in. Daca le pisezi putin o sa poti beneficia de toate avantajele imense pe care acestea le aduc sanatatii. Sunt excelente in curele de detofixiere. Au foarte multe fibre, care contribuie foarte eficient al eliminarea toxinelor din tractul intestinal, contin omega 3 si minerale fundamentale. Daca in cura de detoxifiere de toamna adaugi si doua linguri de seminte de in, aceasta o sa fie extraordinar de eficienta.
Lamaia nu putea sa lipseasca intre fructele indicate intr-o cura de detoxifiere. Lamaia stimuleaza eliberarea enzimelor si ajuta la transformarea toxinelor in apa. Daca bei zeama de lamaie la prima ora a diminetii, pe stomacul gol, efectul este maxim. Adauga suc de lamaie in salate. Cresti cantitatea de fier pe care o asimilezi si iti aduci un benefic supliment de vitamina C.
Usturoiul nu este doar un condimenta aromat si util in preparatele tale. Niciun plan de detoxifiere nu trebuie sa excluda usturoiul. Si asta pentru proprietatile lui antiseptice exceptionale. Usturoiul este un antibiotic natural si un antiviral de exceptie. Usturoiul contribuie la eliminarea agentilor patogeni. Sulful pe care usturoiul il contine in mod normal este esential in acest proces.
Anghinarea, una din gustoasele legume ale toamnei, din pacate, prea putin folosita este incredibil de sanatoasa. Are si un efect diuretic bland asupra rinichilor, asigurand o buna eliminare a toxinelor. Este o sursa de potasiu si minerale fundamentale.
Printre fructele benefice unei cure de detoxifiere de toamna se numara si merele. Nu mai enumeram toate calitatile acestor fructe cu totul si cu totul minunate. In dieta de detoxifiere merele nu pot sa lipseasca, iar cel mai bine este sa le mananci cu tot cu coaja si sa le alegi pe cele din recoltele bio ca sa scapi de pesticide si chimicale, scrie Huffingtonpost.
Detoxifierea de toamna este una dintre cele mai bune cai de curatare a organismului.