Devii alt om o intr-o luna cu exercitii de 4 minute pe zi

Fitness 28.02.2019 dietetik
Doar 4 minute in fiecare zi! Doar de atat ai nevoie ca sa slabesti, sa-ti scuptezi muschii si sa-ti mentii greutatea. Toti ducem lipsa de timp liber, dar 4 minute de exercitii fizice usoare si distractive sigur pot fi strecurate printre activitatile noastre zilnice. Nu spune nimeni ca exercitiile se fac doar dimineata, cu toate ca vei obtine multe beneficii precum energizare pe loc, stimularea circulatiei sangelui si accelerarea metabolismului, dar decat sa nu faci deloc, mai bine strecori programul de exercitii cand poti. Ora poate sa difere de la o zi la alta si asta pentru ca rezultatele sunt aceleasi in orice situatie.
 
Pare putin 4 minute pe zi pentru a te simti alt om dupa o luna de exercitii? Intr-adevar, exista si programe de 1-2 ore care se repeta la 2-3 zile, dar sa stii ca sunt la fel de recomandate si programele scurte, dar eficiente cat 1 ora de exercitii pana transpiri de nu mai poti. Astfel de programe scurte si eficiente sunt ideale pentru persoanele care urasc miscarea sau care sunt mult prea ocupate.
 
Urmeaza sa descoperi in randurile urmatoare cateva exercitii ce pot fi executate de oricine indiferent de varsta, iar pe masura ce trec zilele vei ajunge sa te obisnuiesti cu ele si sa devii dependent de starea de bine pe care o confera. In cazul in care vrei rezultate bune, nu ai voie sa sari peste nici o zi de exercitii. Gandeste-te mereu ca este usor sa-ti gasesti 4 minute intr-o zi. Iata exercitiile ce nu trebuie sa lipseasca din viata nimanui:
 
1.Balerina
 
Nu subestima numele acestui exercitiu. Este unul pilates si este foarte eficient pentru a arde cat mai multe calorii si pentru a tonifia muschii din partea inferioara a corpului. Nu uita ca balerinele sunt intr-o forma fizica de invidiat si te poti bucura si tu de aceleasi picioare de gazela. Se executa din picioare stand pe varfuri si incercand sa-ti pastrezi echilibrul, iar miscarea este de sus-jos ca la genuflexiuni. Secretul este sa ramai pe varfuri pe toata durata executiei. Sunt necesare 30 de repetari.
 
 
 
2.Exercitiu din sezut
 
Un alt exercitiu pilates eficient si usor de executat. Chiar iti lucreaza tot corpul si reusesti sa topesti multe calorii. Ai nevoie doar de o patura pe care sa te asezi in sezut, dar ai grija ca toata stabilitatea sa ti-o pui in spate. Spatele si ambele picioare trebuie sa fie in aer in permanenta pe durata executiei, iar bratele se tin in fata mereu. Miscarea se face din picioare, cu alte cuvinte spus te vei juca cu ele de-a forfecata. Sunt necesare 25 de repetari. Poti combina exercitiul si cu rotiri de abdomen pentru o eficienta mai mare.
 
Acest exercitiu scupteaza muschii picioarelor, abdomenul, muschii spatelui si soldurile si reprezinta una dintre cele mai simple metode de a te obtine abdomen plat si sculptat fara prea mult efort. Nu putem spune acelasi lucru si despre clasicele abdomene.
 
 
3.Fandare balansata
 
Oricine stie sa faca o fandare laterala de la orele de sport din clasele mici. Secretul unei forme fizice de invidiat este sa te balansezi in timp ce mentii pozitia laterala pe picior cat mai mult timp. Noi iti sugeram cate 1 minut pe fiecare picior, dar este ideal sa incepi cu 20 de secunde si sa cresti numarul de la o zi la alta cate 5 secunde. Balansarea se face stanga-dreapta si nu sus-jos.
 
Acest exercitiu te ajuta sa arzi calorii pentru ca te forteaza sa stai cateva secunde bune doar intr-o singura pozitie, iar partea inferioara a corpului va deveni sculptata asa cum iti doresti.
 
 
4.Exercitiu plank combinat cu exercitiu mobil
 
Ai nevoie de o patura sau o saltea pe care sa te asezi bine in palme si genunchi. Ideal este sa ai un brat ridicat, iar picioarul opus in aer ridicat cat de mult poti tu. Se executa de 20 de ori pe fiecare picioar, dar se mentine 2-3 secunde pozitia pe fiecare parte. Vei lucra toti muschii corpului daca misti sus-jos piciorul. Un singur exercitiu plank, bun la orice aici!
 
 
5.Podul de jos cu un picior in aer
 
 
Pur si simplu te asezi pe o saltea cu spatele usor lipit de ea, iar bazinul sa fie in aer. Te vei sprijini in calcaie. Secretul acestui exercitiu este sa-ti ridici bazinul sus-jos, dar in timp ce faci asta sa ridici cate un picior. Fa 15 repetari.
 

 

Tags:
devii alt om
exercitii de 4 minute
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare