Ce categorie de diabet am?

Buna ziua. Daca se poate sa-mi raspundeti si mie la o intrebare:cat de periculos e rezultatul glicemiei de 276,colesterol 281, trigliceride 242, bilirubina 1,16 si in ce categorie de diabet se incadreaza? Mentionez ca i-am facut analizele tatalui meu in varsta de 59 ani.Va multumesc si astept raspunsul dvs.

Aceasta valoare a glicemiei poate permite formularea diagnosticului de diabet zaharat. La aceasta varsta a tatalui dumneavoasta,  diabetul  zaharat este de tip 2. Aceasta valoare presupune inceperea imediata a tratamentului, deoarece exista riscul aparitei unor complicatii acute – riscul acestor complicatii depinde de timpul in care tatal dvs a stat pe aceste valori de glicemie, de prezenta simptomelor si a altor boli asociate. Alte analize suplimetare pot clarifica  cateva detalii legate de -valoarea medie a glicemiilor din ultimele 3 luni (hemoglobina glicozilata), ph-ul sanghin, prezenta corpilor cetonici, analizele de urina.
Pe langa valoarea crescuta a glicemiei, mai este prezenta si o tulburare de metabolism al lipidelor, data de cresterea acestora din sange, colesterolul si trigliceridele, care de asemenea trebuie tratata.
Pentru ambele diagnostice, prima treapta de tratament este corectarea alimentatiei, care o sa va fie explicata, alaturi de tratamentul medicamentos.

Legat de valoarea crescuta a bilirubinei, alte teste suplimentare de sange si investiatii imagistice (ecografie abdominala) pot elucida diagnosticul.

 

Tags:
diabet
glicemie
bilirubina
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare