Dieta - desfiintata de specialistii de la Institutul Pasteur

News 26.11.2010 Andreea Pietrosel

Era si timpul sa apara un raport exhaustiv despre diete. Concluziile sunt multe si deloc pozitive.


Studiul realizat la cererea Agentiei nationale de securitate sanitara a alimentatiei din Franta arata ca regimurile de slabit sunt adesea ineficiente, nocive si periculoase pentru sanatate pe termen lung.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


In plus, tot mai multe persoane tin dieta fara sa aiba nevoie. Asa se face ca oameni care nu aveau probleme de greutate înainte de regim se pot regasi supraponderali sau cu tulburari ale comportamentului alimentar.


Cand am citit ca 80 la suta din persoanele care tin dieta se îngrasa la loc dupa pierederea initiala, am ramas socata. Iata ce inseamna lipsa unui regim de viata sanatos.


De retinut, pentru cei perseverenti in inconstienta lor, ca regimurile tinute pe durate mari de timp favorizeaza obezitatea. Cu alte cuvinte, cu cat tii mai multe regimuri, zicandu-ti ca precedentul era ineficient, cu atat metabolismul tau se modifica si pastreaza grasimile.


Raportul publicat de Institutul Pasteur mai subliniaza faptul ca majoritatea regimurilor propuse publicului nu sunt deloc echilibrate.  Spuneti-mi ca nu stiati asta! 
Contin prea putine fibre, vitamine, minerale si glucide si se lafaie in sare.


Dupa disectia a 15 regimuri diferite, iata concluzia: regimurile hipoglucidice precum Atkins în SUA si Dukan in Franta  risca sa provoace carente importante si probabil în viitor, cancer sau boli cardiovasculare.


Un singur regim pare sa fie agreat de specialistii de la Institutul Pasteur. Este vorba despre cel propus de Weight Watchers, descris drept "destul de echilibrat".


Raportorii mai trag un semnal de alarma inspre adolescente, adesea tentate sa-si pastreze linia filiforma in intentia de a imita manechinele.


Singurul sfat dat de specialisti in raport este, deja stiut. Orice dieta trebuie realizata sub supravegherea unui specialist. In plus, nu trebuie uitat ca a mânca este un lucru benefic si chiar o placere.

Tags:
dieta Dukan
dieta Atkins
weight watchers
regim de viata sanatos
carbohidrati
diete sarace in carbohidrati
calculator calorii
nutritionist
Institut Pasteur
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare