Dieta anti-celulitica

Daca duci un stil de viata sedentar si inca nu suferi de celulita ar trebui sa stii ca aceasta apare si din cauza lipsei de activitate. In primul rand lipsa activitatii fizice creste rscul depunerii de grasime, iar daca acestea sunt distribuite haotic, afectand derma se va ajunge in cele din urma la ceea ce nu-ti doreai. Daca ai o viata agitata, un job solicitant, faci toate lucrurile pe fuga si nu mai ai timp sa-ti pregatesti mancare, alegand in cele din urma cateva gustari de la fast-food retine ca acestea sunt adevarate bombe calorice iti vor crea un deserviciu.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Mancarea gatita din alimente sanatoase nu te ingrasa, mai ales daca este servita cand si cat trebuie. Pui mult accent pe imaginea ta, insa celulita se pare ca ti-a intunecat peisajul? Nici alternativele rapide nu ajuta prea mult. Operatii de liposuctie, diete drastice reprezinta cheia solutiei, dar…doar pentru o perioada scurta de vreme. Gandeste-te ca daca ai apelat la una dintre aceste variante si continui sa duci acelasi stil de viata haotic, gustari nesantoase, lipsa activitatii fizice celulita va recidiva.

 

Orice afectiune lasa cate o sechela in organism. Odata “reinviate” cauzele acestei afectiuni mai ramane doar un pas pana la reicidiva..De aceea trebuie sa intelegi ca o dieta sanatoasa, care te-ar putea ajuta sa lupti impotriva celulitei, nu ar trebui sa reprezinte pentru tine o alternativa de moment si atat.
Celulita odata aparuta trage un semnal de alarma ca este nevoie sa se faca unele schimbari. Ce schimbari? Sa renunti la fumat, cafea, dulciuri, mancaruri grase etc. Si nu in ultimul rand sa incepi sa pui celulita pe fuga facandu-ti un abonament la sala. Sportul te va ajuta sa slabesti mai usor, arzand astfel caloriile (grasimea) sa-ti tonifici muschii, mai ales ca la celulita pielea este lipsita de fermitate.

 

Dieta
Desi am discutat ca surplusul de kilograme nu are nicio legatura cu declansarea celulitei, cu toate acestea inceperea unui program de slabit te va ajuta sa reduci din depozitele de grasime. Urmeaza o dieta de 1200-1500 de calorii pe zi. Gustarile trebuie sa fie reduse in grasimi, bogate in proteine si combinate cu fructe si legume.

 

Retentia de apa poate agrava celulita. Zonele cu celulita contin in medie celule care retin apa. Daca ai in corp un exces de fluide, ceea ce va gravita in jurul acestor celule scufunzandu-se in peretii depozitelor cu grasime (o cauza majora a aparitiei celulitei la femeile slabe).
Ce anume conduce la retentia de apa? Ei bine daca manaci foarte sarat ai o predispozitie pentru acest lucru, ca de altfel si ingerarea de multe lichide.

 

Scapa de grasimile din gustarea ta si incepe sa-ti pregatesti mesele intr-o maniera sanatoasa! Cum? Exclude: untul, margarina, uleiurile vegetale hidrogenate, carnea rosie si carnea de porc. Toate acestea afecteaza organismul, insa in mod diferit.

 

Orice consumi poate ameliora stadiul celulitei ori dimpotriva. Adauga tot mai multe fibre in meniu.
Si pentru ca celulita afecteaza nu numai structura pielii, dar si aspectul acesteia trebuie sa servesti mese cat mai nutritive care sa-i asigure organismului toti nutrientii de care are nevoie si care te pot ajuta sa capeti o piele mult mai stralucitoare. 
Consuma alimente bogate in vitamina A, aceasta vitamina este solubila in grasimi si constituie un element important in mentinerea si insanatosirea tesuturilor epiteliale. Nu stii de unde s-o procuri? Consuma oua si lapte degresat.

 

Ce mananc?

Tags:
fibre
vitamina A
beta-caroten
complex de vitamina B
vitamina C
vitamina E. zinc
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare