Dieta anti depresie

Dieta saptamanii 24.03.2016

In lupta impotriva depresiei, alimentele au fost intotdeuna un aliat. Insa noile studii merg cu un pas inainte relevand faptul ca alimentele pot juca rol de protector impotriva proastei dispozitii.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

O dieta bogata in legume, fructe, cereale integrala si peste poate ajuta la scaderea starilor de depresie, dupa cum afirma unul dintre autorii studiului.
 
Cercetatorii au consultat peste 200 de jurnale de dieta ale unor persoane de varsta mijlocie, participante la un studiu despre factorul de risc al bolilor de inima ?i au studiat obiceiurile de viata ale 140 de femei si barbati participanti la un studiu despre preventia diabetului si au concluzionat ca alimentaia este extrem de importanta in tinerea sub control a depresiei.

Cum poate alimentatia sa previna depresia?
 
Raspunsul la aceasta intrebare pare sa fie dat de a cidul folic, din grupul vitaminelor B ce se gaseste in foarte multe legume, fructe, cereale integrale si ficat. Specialistii sustin ca exista o legatura importanta intre consumul de acid folic si reducerea riscului de depresie.
 
Pe de alta parte, alimentele ce contin zahar au fost asociate cu cresterea riscului de depresie.
 
Consolidarea obiceiurilor alimentare sanatoase poate avea multe avantaje. In plus, un somn odihnitor si suficient, relatiile sociale, activitatea fizica si evitarea stresului, toate sunt elemente foarte valoroase in lupta impotriva depresiei. O combinatie intre aceste elemente reprezinta cea mai buna modalitate de preventie.
 
 
 
 

 

 
Tags:
dieta
anti depresie
buna dispozitie
alimentatie sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare