Dieta antialergica

Primavara, incidenta alergiilor creste, deoarece noi, cei cu comportament alergic suntem supusi la mai multi "stimulenti", si anume alergenii. In primul rand trebuie sa ne identificam alergia de primavara, si sa nu o confundam cu una alimentara. Puteti avea alergie la polen in primul rand, la praf si insecte. Sunt doar cateva exemple, deoarece alergiile pot fi de nenumarate tipuri si determinate de un numar mare de alergeni. Daca stiti ca aveti comportament alergic in general, este bine sa urmati dieta antialergica care sa va ajute sa diminuati sensibilitatea pana cand ajungeti la medic. Deasemenea, daca alergia se declanseaza, consulatati medicul deocarece acestea pot avea efecte periculoase asupra sanatatii, mai ales avand in vedere ca au aparut alergii complet noi in ultimii ani, despre care nu s-au efectuat inca suficiente studii.

Sfaturi in dieta antialergica

- Scoateti din alimentatie carnea dea orice tip, si orice alte proteine de origine animala, inclusiv lactatele. Nu consumati conserve, sucuri acidulate, produse fast-food sau procesate.

- Nu mancati nuci, alune si seminte grase, si evitatii stimulentele de tip cafea, ceai, alcool, ciocolata, cacao, energizante.

- Si grasimile vegetale sunt de evitat: uleiul si margarina.

Va veti intreba, desigur, ce mai aveti voie sa mancati, ei bine, nu va suparati inca pe noi. Raman foarte mutle alimente foarte bune, va puteti inspira in perioada alergiilor din dieta vegetariana, care este dealtfel recomandata persoanelor cu fond alergic. Restrictiile puternice vor fi de scurta durata, deoarece alergiile sunt extrem de periculoase si trebuie sa ajungeti in cel mai scurt timp sa vizitati un medic.

Cand aveti alergie puteti consuma:


Fructe  din belsug ( mai putin cele care provoaca in mod regulat alergii: capsuni, kiwi, ananas, smochine), toate legumele, sub forma de supa, la gratar, crude sau fierte. Le puteti prepara la abur sau cali fara ulei. Puteti foosi ulei de struguri, daca gasiti, si otet de mere pentru salate, deoarece  merele, strugurii, prunele, ciresele sunt printre fructele care determina foarte rar alergii si de aceea le puteti consuma din belsug. Rolul benefic al fructelor si legumelor este datorat continutului crescut de vitamina C si antioxidanti care fortifica organismul. Corpul trebuie hidratat in perioada alergiei, mai ales cu ceai de soc, trei-frati-patati sau coada soricelului. Desigur, acelasi minim de 2 litri zilnic sunt necesari in dieta antialergica.

Sanatate multa!

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
dieta
antialergica
alimente alergie
primavara
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare