Dieta anticancer

Dieta anticancer nu este o dieta in sensul strict al cuvantului. Dieta anticancer este un stil de viata si inseamna includerea in alimentatia de zi zi cu zi a unor alimente care al caror efect in prevenirea aparitiei maladiilor canceroase a fost dovedit si probat.,Nu degeaba se spune ca sanatatea trece prin farfurie.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa poti respecta dieta anticancer iata o lista cu principalele alimente care lupta contra cancerului. Ca sa devina eficienta dieta anticancer trebuie sa includa cel putin unul din aceste alimente la fiecare masa.

Ceaiul verde este unul din marile daruri facute de natura omului. Beneficiile pe care acesta le aduce sanatatii sunt uriase. Ceaiul verde este bogat in compusi numiti polifenoli care impiedica dezvoltarea de noi vase de sange ce hranesc tumorile. Este, de asemenea, un puternic antioxidant si detoxifiant. In plus compusi unici, care exista doar in ceaiul verde au capacitatea de a distruge celulele canceroase.

Sucul de rodii este cunoscut pentru proprietatile lui de mii de ani. Sucul de rodii, dar si fructele intregi contin substante cu efect antioxidant si antiinflamator. Sucul de rodii poate reduce substantial dezvoltarea chiar si incetineste raspandirea clulelor canceroase.

Varza de Bruxelles, broccoli si conopida contin doua molecule cu puternic efect anticancer care ajuta organismul sa scape de anumite substante carcinogene si care pot preveni transformarea celulelor precanceroase in tumori maligne. Acestea trebuie preparate insa putin timp (la aburi sau trase in ulei de masline), deoarece fierberea distruge compusii care combat cancerul (in special la broccoli si varza).

Usturoiul, ceapa si prazul. Compusii gasiti in aceste legume distrug celulelor canceroase in cazul cancerelor de colon, san, plamani si prostata. In plus, studii epidemiologice sugereaza un risc scazut de cancer de rinichi si de prostata la cei care consuma foarte mult usturoi. Compusii activi din usturoi sunt eliberati cand zdrobesti cateii si sunt mult mai usor de absorbit daca sunt combinati cu ulei. Usturoiul, ceapa si prazul pot fi de asemenea consumate crude, in salate.

Soia. Este dovedit faptul ca femeile din Asia, mai consumatoare de soia au o incidenta foarte redusa a cancerului de san. Soia este bogata in izoflavone, aceste substante fiind cele care combat cancerul.

Pestele gras este indeal in dieta anticancer. Este probat faptul ca riscul de a face anumite tipuri de cancer este mult mai redus in cazul persoanelor care mananca peste de cel putin doua ori pe saptamana. Mai multe studii au scos la iveala ca acizii omega-3 din pestele gras (sau din suplimentele cu ulei de peste de inalta calitate, purificat) pot ajuta la incetinirea ritmului de dezvoltare a celulelor canceroase. Macroul sau sardinele sunt alegerile ideale.

Portocalele, lamaile si grapefrutul contin flavonoide, compusi care stimuleaza eliminarea carcinogenilor din organism. Rade coaja de citrice (dar fructele sa fie organice) la sosuri de salate sau pentru ceai si consuma miezul ori simplu ori in salate, combinat cu alte fructe.

Capsunile, zmeura, murele si afinele contin acid elagic si multi polifenoli care inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase. Si proaspete si congelate aceste fructele sunt la fel de bune.

Ciocolata neagra care contine peste 70% cacao ofera numerosi antioxidanti, polifenoli si proantocianidine. De fapt, un patrat dintr-o astfel de ciocolata contine de doua ori mai multe asemenea substante decat un pahar cu vin rosu si aproape la fel de multe ca o ceasca cu ceai verde. Aceste molecule incetinesc cresterea celulelor canceroase si limiteaza vasele de sange care le hranesc, scrie Prevention.

Dieta anticancer nu inseamna decat includerea tuturor acesto alimente constant, in meniul zilnic. Beneficiile aduse sanatatii sunt imense.

Tags:
Dieta anticancer
alimentatie sanatoasa
varza
peste gras
ceai verde
usturoi
rodii
calorii
dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare