Dieta anticelulitica
Celulita este o boala si ca orice boala este mai usor de prevenit decat de vindecat. Cu toate acestea exista solutii care pot ameliora considerabil aceasta suferinta. Una dintre ele este dieta anticelulitica. Cauzele celulitei sunt numeroase. Exista si o componenta ereditara, si ea foarte importanta. Dar dincolo de aceasta, principalele cauze care duc la aparitia celulitei sunt alimentatia si stilul de viata.
Dieta anticelulitica este, in fapt, o suma de principii care presupun o schimbare a stilului de viata si care au ca efect regresia evidenta a celulitei, mai ales la nivelul coapselor si feselor, locurile cu cele mai mari probleme pentru toate femeile.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Prima regula a dietei anticelulitice este o alimentatie cat mai diversificata, bazata pe fructe si legume. Nu manca niciodata de mai multe ori la rand aceleasi alimente, pentru ca aceasta face ca organismul sa depoziteze ceea ce primeste in exces, sub forma de grasimi. O nutritie sanatoasa are nevoie de variatie.
Nevoile nutritive ale organismului trebuie acoperite zilnic. Zilele de infometare, duc la scaderea arderilor si la reducerea metabolismului, ceea ce favorizeaza incetinirea arderilor si stimuleaza depunerile de grasimi.
Un aport suficient de minerale este unul din secretele luptei impotriva celulitei. Seleniu, zinc si iod sunt minerale care previn aparitia celulitei. Toate se gasesc in legume si fructe, care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica, in proportiile corespunzatoare.
O dieta anticelulitica eficienta inseamna un aport sanatos de vitamine, nu din pilule, ci din surse naturale in primul rand. Vitamina E este cea care contribuie la flexibilitatea si integritatea membranelor celulare. Iar alaturi de vitaminele A si C, vitamina E este cel mai bun antioxidant. La aceasta se adauga vitamina D care asigura elasticitate.
Iata cum arata, in linii mari, un plan alimentar care poate duce la limitarea formarii celulitei.
Intr-o prima faza, de zece zile, trebuie limitat consumul de alimente bogate in carbohidrat. Trebuie redus consumul de zahar si dulciuri, dar si produsele care contin faina alba, amidon si cartofi. Ideal ar fi ca aportul de carbohidrati sa nu depaseasca 60 de grame pe zi. In paralel trebuie crescut consumul de legume verzi, carne de pasare si peste, branzeturi si produse lactate de gresate. Fructele trebuie consumate in afara meselor, la gustari.
A doua faza care poate dura tot zece zile este aceea a reintroducerii carbohidratilor, dar sub forma cerealelor integrale. Cerealale rafinate sunt extrem de daunatoare nu doar pentru ca duc la aparitia celulitei, ci si pentru ca sunt cauza principala care provoaca balonare, senzatie de oboseala cronica si adauga kilograme in plus. Cerealele rafinate stimuleaza pofta de dulciuri prin dezechilibrele la nivelul concentratiei de insulina din sange, pe care le produc. Scopul acestei perioada din cursul dietei anticelulitice este de a consuma zilnic 100 de grame de carbohidrati din surse sanatoase, scrie Zone Regime.
Trebuie constant evitat consumul de sare care duce la retenerea apei, in paralel cu o foarte buna hidratare zilnica.
Diata anticelulitica este, asadar, un stil de viata sanatos, care pune accent pe controlului aportului de carbohidrati.